Laadpas

Om een laadsessie te kunnen starten heb je een laadpas nodig. Daarmee ontgrendel je het laadstation en geef je aan met welke pashouder de laadkosten verrekend moeten worden.

Foto van een white label Last Mile Solutions laadpas
Foto van een white label Last Mile Solutions laadpas 🔗

Links

Laadpas FAQ


Kan ik een openbare laadpaal op eigen terrein krijgen?

Ik krijg veel gasten over de vloer die hier willen laden. Ik zie hier wel een mooi verdienmodel in. Hoe plaats ik een openbare laadpaal op eigen terrein?
+1
EVExpert
Dat is mogelijk met elke laadpaal die je aan kunt sluiten op een backoffice zoals die van Last Mile Solutions. Veel bedrijven die laadpalen installeren zijn wederverkoper van deze software. EVBox heeft een vergelijkbaar systeem genaamd Everon met iets minder opties.

Met de software kun je automatisch de laadkosten in rekening brengen aan de gebruikers van de laadpas die wordt gebruikt om het station te ontgrendelen en de laadsessie te starten.

Je kunt ook je eigen tarief instellen en de paal publiceren als openbare laadpaal op de verschillende apps/kaarten. Dit kan ook voor extra verkeer zorgen naar je laadpaal.

Het is niet mogelijk om via de gemeente een laadpaal op eigen terrein te krijgen. Die worden alleen geplaatst op openbaar terrein. Er zijn wel bedrijven zoals Engie die gratis een laadpaal willen installeren en exploiteren. Daar heb je wel een redelijk bezoekersaantal voor nodig. Zo hoef je echter geen risico te lopen en hoef je geen grote investering te doen.

Bekijk dit antwoord

Hoe kun je bij Tesla Superchargers laden met andere auto's?

Bij Tesla's eigen laadstations kun je nu laden met niet-Tesla's. Hoe doe je dat met andere elektrische auto's en Superchargers?
+1
Tinus
Allereerst is het nodig om de Tesla app op je smartphone te downloaden. Dan moet je een account aanmaken. Er zijn geen kosten aan verbonden. Vul bij je inschrijving gewoon je naam, e-mailadres en wachtwoord in.

Nadat je je Tesla-account heeft gemaakt, zie je bovenaan de app een groot blok met de tekst 'Een niet-Tesla-apparaat opladen'.

Als je hierop tikt, wordt een overzichtskaart weergegeven met de dichtstbijzijnde Superchargers die geschikt zijn voor niet-Tesla. Ook vermeldt de app de maximale laadsnelheid van elke Supercharger en zie je hoeveel opladers er nog beschikbaar zijn.

Om het laadproces te starten moet je eerst de auto aan te sluiten op een van de chargers. Open vervolgens de Tesla app en selecteer op de overzichtskaart de opwaardeerlocatie waar je op dat moment bent.

Je krijgt dan een submenu te zien met onder andere de huidige laadprijs. Helemaal onderaan dit submenu staan ​​de nummers van de laadstations. Selecteer het nummer van het laadstation waarop je je auto hebt aangesloten; het staat op de buitenkant van het laadstation. De eerste keer dat je laadt, zal de app je vragen om een ​​betaalmethode toe te voegen.

Je kunt betalen met een creditcard of rechtstreeks op uw bankrekeningnummer voor automatische incasso. Na het invoeren van de gegevens en het selecteren van het juiste laadstation, kunt u op de telefoon op "start opladen" drukken. De meter begint dan te werken.

Heb je genoeg stroom geladen? Selecteer vervolgens op je telefoon "stoppen met opladen" om de oplaadsessie te beëindigen. Koppel vervolgens de kabel los van de auto en hang deze terug in het laadstation.

Bekijk dit antwoord

Help! Ik heb mijn laadpas vergeten. Kan ik ergens laden zonder laadpas?

Dom dom dom, waar kan ik laden zonder laadpas?
+1
EVExpert
Bij FastNed kan dit. Misschien ook wel bij andere aanbieders.

Bij alle Fastned stations kun je betalen met een laadpas of met de Fastned app (door je laadpas, bankrekening of creditcard te koppelen).

Je kunt ook bij Fastned laden door direct met je contactloze bankpas/creditcard te betalen. Momenteel kan dit alleen nog op onze Franse stations en op sommige stations in Nederland. In de toekomst zal dit ook mogelijk worden in andere landen. Om op deze manier te laden, houd je je contactloze bankpas/creditcard tegen de betaalterminal aan en kies je vervolgens de juiste stekker. Doe nu de stekker in de auto om het laden te starten.

Voor het geval je geen laadpas of account in de Fastned app hebt, kun je ook bij hun laden zonder enige vorm van registratie. Scan hiervoor de QR code op het scherm van de lader, en betaal vervolgens via je Bankieren app of je creditcard.

Bekijk dit antwoord

Hoe verreken ik de kosten van mijn laadpaal met mijn werkgever?

Ik gebruik mijn eigen laadpaal zowel privé (auto van mijn vrouw) als zakelijk (auto van de zaak). Hoe zorg ik er voor dat alleen de zakelijke kosten verrekend worden met mijn werkgever?
+2
EVExpert
Als je een slimme laadpaal hebt, met bijvoorbeeld een backoffice van Last Mile Solutions, dan kun je het laadstation openstellen voor publiek gebruik. De kosten worden dan automatisch verhaald op de laadpas die gebruikt wordt bij het laadstation. Je hebt dan dus wel een laadpas van de zaak nodig, maar die heb je waarschijnlijk al.

Bekijk dit antwoord