Laadpas

Om een laadsessie te kunnen starten heb je een laadpas nodig. Daarmee ontgrendel je het laadstation en geef je aan met welke pashouder de laadkosten verrekend moeten worden.

Foto van een white label Last Mile Solutions laadpas
Foto van een white label Last Mile Solutions laadpas 🔗

Links

Laadpas FAQ


Hoe kun je bij Tesla Superchargers laden met andere auto's?

Bij Tesla's eigen laadstations kun je nu laden met niet-Tesla's. Hoe doe je dat met andere elektrische auto's en Superchargers?
+1
Tinus
Allereerst is het nodig om de Tesla app op je smartphone te downloaden. Dan moet je een account aanmaken. Er zijn geen kosten aan verbonden. Vul bij je inschrijving gewoon je naam, e-mailadres en wachtwoord in.

Nadat je je Tesla-account heeft gemaakt, zie je bovenaan de app een groot blok met de tekst 'Een niet-Tesla-apparaat opladen'.

Als je hierop tikt, wordt een overzichtskaart weergegeven met de dichtstbijzijnde Superchargers die geschikt zijn voor niet-Tesla. Ook vermeldt de app de maximale laadsnelheid van elke Supercharger en zie je hoeveel opladers er nog beschikbaar zijn.

Om het laadproces te starten moet je eerst de auto aan te sluiten op een van de chargers. Open vervolgens de Tesla app en selecteer op de overzichtskaart de opwaardeerlocatie waar je op dat moment bent.

Je krijgt dan een submenu te zien met onder andere de huidige laadprijs. Helemaal onderaan dit submenu staan ​​de nummers van de laadstations. Selecteer het nummer van het laadstation waarop je je auto hebt aangesloten; het staat op de buitenkant van het laadstation. De eerste keer dat je laadt, zal de app je vragen om een ​​betaalmethode toe te voegen.

Je kunt betalen met een creditcard of rechtstreeks op uw bankrekeningnummer voor automatische incasso. Na het invoeren van de gegevens en het selecteren van het juiste laadstation, kunt u op de telefoon op "start opladen" drukken. De meter begint dan te werken.

Heb je genoeg stroom geladen? Selecteer vervolgens op je telefoon "stoppen met opladen" om de oplaadsessie te beëindigen. Koppel vervolgens de kabel los van de auto en hang deze terug in het laadstation.

Bekijk dit antwoord

Hoe verreken ik de kosten van mijn laadpaal met mijn werkgever?

Ik gebruik mijn eigen laadpaal zowel privé (auto van mijn vrouw) als zakelijk (auto van de zaak). Hoe zorg ik er voor dat alleen de zakelijke kosten verrekend worden met mijn werkgever?
+2
EVExpert
Als je een slimme laadpaal hebt, met bijvoorbeeld een backoffice van Last Mile Solutions, dan kun je het laadstation openstellen voor publiek gebruik. De kosten worden dan automatisch verhaald op de laadpas die gebruikt wordt bij het laadstation. Je hebt dan dus wel een laadpas van de zaak nodig, maar die heb je waarschijnlijk al.

Bekijk dit antwoord