2

Kan ik een openbare laadpaal op eigen terrein krijgen?

Ik krijg veel gasten over de vloer die hier willen laden. Ik zie hier wel een mooi verdienmodel in. Hoe plaats ik een openbare laadpaal op eigen terrein?

Reacties

+1
EVExpert
Dat is mogelijk met elke laadpaal die je aan kunt sluiten op een backoffice zoals die van Last Mile Solutions. Veel bedrijven die laadpalen installeren zijn wederverkoper van deze software. EVBox heeft een vergelijkbaar systeem genaamd Everon met iets minder opties.

Met de software kun je automatisch de laadkosten in rekening brengen aan de gebruikers van de laadpas die wordt gebruikt om het station te ontgrendelen en de laadsessie te starten.

Je kunt ook je eigen tarief instellen en de paal publiceren als openbare laadpaal op de verschillende apps/kaarten. Dit kan ook voor extra verkeer zorgen naar je laadpaal.

Het is niet mogelijk om via de gemeente een laadpaal op eigen terrein te krijgen. Die worden alleen geplaatst op openbaar terrein. Er zijn wel bedrijven zoals Engie die gratis een laadpaal willen installeren en exploiteren. Daar heb je wel een redelijk bezoekersaantal voor nodig. Zo hoef je echter geen risico te lopen en hoef je geen grote investering te doen.
Tinus
Als je op een mooie plek een laadpaal neer kunt zetten dan kun je lekker geld verdienen! Je kunt de tarieven zelf instellen. En als je stroom grotendeels van zonnepanelen komt dan gaat het hard.

Ons forum kan jouw hulp goed gebruiken!

Heb jij ervaring met de auto's van Onbekend en hebben de onderwerpen laadpaal , laadkosten , last mile solutions , laadpas , evbox , openbare laadpaal , laadtarieven en everon geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische EV fansite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!