Last mile solutions

Wat is Last Mile Solutions

Last Mile Solutions is een bedrijf die zich als spin in het web bevindt in de laadinfrastructuur van Europa. Ze leveren een platform voor beheerders van laadpalen (CPO's) en mobility service providers (e-MSP's). Elke e-MSP kan een white label laadpas afnemen voorzien van eigen huisstijl. Ook zijn er white label apps beschikbaar.

Leveranciers van openbare en slimme oplaadpunten en leveranciers van laadpassen kunnen vaak alleen bestaan dankzij dit innovatieve bedrijf uit Rotterdam.

Foto van een white label Last Mile Solutions laadpas
Foto van een white label Last Mile Solutions laadpas 🔗

Links

Last mile solutions FAQ


Kan ik een openbare laadpaal op eigen terrein krijgen?

Ik krijg veel gasten over de vloer die hier willen laden. Ik zie hier wel een mooi verdienmodel in. Hoe plaats ik een openbare laadpaal op eigen terrein?
+1
EVExpert
Dat is mogelijk met elke laadpaal die je aan kunt sluiten op een backoffice zoals die van Last Mile Solutions. Veel bedrijven die laadpalen installeren zijn wederverkoper van deze software. EVBox heeft een vergelijkbaar systeem genaamd Everon met iets minder opties.

Met de software kun je automatisch de laadkosten in rekening brengen aan de gebruikers van de laadpas die wordt gebruikt om het station te ontgrendelen en de laadsessie te starten.

Je kunt ook je eigen tarief instellen en de paal publiceren als openbare laadpaal op de verschillende apps/kaarten. Dit kan ook voor extra verkeer zorgen naar je laadpaal.

Het is niet mogelijk om via de gemeente een laadpaal op eigen terrein te krijgen. Die worden alleen geplaatst op openbaar terrein. Er zijn wel bedrijven zoals Engie die gratis een laadpaal willen installeren en exploiteren. Daar heb je wel een redelijk bezoekersaantal voor nodig. Zo hoef je echter geen risico te lopen en hoef je geen grote investering te doen.

Bekijk dit antwoord

Kan ik een laadpaal kopen zonder abonnement?

Ik heb een paar offertes opgevraagd, maar zodra je wat geavanceerde functies wil zit je direct vast aan abonnementskosten.
+2
EVExpert
De abonnementskosten zijn voor het in de lucht houden van de clouddienst die transacties op jouw laadpaal bijhoudt en eventueel automatisch verrekend. Als je een eenvoudige laadpaal wilt aanschaffen zonder deze functies, dan kun je kijken naar een Wallbox zonder abonnement.

Bekijk dit antwoord

Help! Ik heb mijn laadpas vergeten. Kan ik ergens laden zonder laadpas?

Dom dom dom, waar kan ik laden zonder laadpas?
+1
EVExpert
Bij FastNed kan dit. Misschien ook wel bij andere aanbieders.

Bij alle Fastned stations kun je betalen met een laadpas of met de Fastned app (door je laadpas, bankrekening of creditcard te koppelen).

Je kunt ook bij Fastned laden door direct met je contactloze bankpas/creditcard te betalen. Momenteel kan dit alleen nog op onze Franse stations en op sommige stations in Nederland. In de toekomst zal dit ook mogelijk worden in andere landen. Om op deze manier te laden, houd je je contactloze bankpas/creditcard tegen de betaalterminal aan en kies je vervolgens de juiste stekker. Doe nu de stekker in de auto om het laden te starten.

Voor het geval je geen laadpas of account in de Fastned app hebt, kun je ook bij hun laden zonder enige vorm van registratie. Scan hiervoor de QR code op het scherm van de lader, en betaal vervolgens via je Bankieren app of je creditcard.

Bekijk dit antwoord

Hoe verreken ik de kosten van mijn laadpaal met mijn werkgever?

Ik gebruik mijn eigen laadpaal zowel privé (auto van mijn vrouw) als zakelijk (auto van de zaak). Hoe zorg ik er voor dat alleen de zakelijke kosten verrekend worden met mijn werkgever?
+2
EVExpert
Als je een slimme laadpaal hebt, met bijvoorbeeld een backoffice van Last Mile Solutions, dan kun je het laadstation openstellen voor publiek gebruik. De kosten worden dan automatisch verhaald op de laadpas die gebruikt wordt bij het laadstation. Je hebt dan dus wel een laadpas van de zaak nodig, maar die heb je waarschijnlijk al.

Bekijk dit antwoord