Laadstation

Alternatieve benamingen

Een laadstation bestaat uit een of meerdere oplaadpunten. Meerdere laadstations bij elkaar noemen we een laadplein.

EVBox Businessline bij een Porsche Taycan.
EVBox Businessline bij een Porsche Taycan. 🔗

Links

Laadstation FAQ


Hoe kun je bij Tesla Superchargers laden met andere auto's?

Bij Tesla's eigen laadstations kun je nu laden met niet-Tesla's. Hoe doe je dat met andere elektrische auto's en Superchargers?
+1
Tinus
Allereerst is het nodig om de Tesla app op je smartphone te downloaden. Dan moet je een account aanmaken. Er zijn geen kosten aan verbonden. Vul bij je inschrijving gewoon je naam, e-mailadres en wachtwoord in.

Nadat je je Tesla-account heeft gemaakt, zie je bovenaan de app een groot blok met de tekst 'Een niet-Tesla-apparaat opladen'.

Als je hierop tikt, wordt een overzichtskaart weergegeven met de dichtstbijzijnde Superchargers die geschikt zijn voor niet-Tesla. Ook vermeldt de app de maximale laadsnelheid van elke Supercharger en zie je hoeveel opladers er nog beschikbaar zijn.

Om het laadproces te starten moet je eerst de auto aan te sluiten op een van de chargers. Open vervolgens de Tesla app en selecteer op de overzichtskaart de opwaardeerlocatie waar je op dat moment bent.

Je krijgt dan een submenu te zien met onder andere de huidige laadprijs. Helemaal onderaan dit submenu staan ​​de nummers van de laadstations. Selecteer het nummer van het laadstation waarop je je auto hebt aangesloten; het staat op de buitenkant van het laadstation. De eerste keer dat je laadt, zal de app je vragen om een ​​betaalmethode toe te voegen.

Je kunt betalen met een creditcard of rechtstreeks op uw bankrekeningnummer voor automatische incasso. Na het invoeren van de gegevens en het selecteren van het juiste laadstation, kunt u op de telefoon op "start opladen" drukken. De meter begint dan te werken.

Heb je genoeg stroom geladen? Selecteer vervolgens op je telefoon "stoppen met opladen" om de oplaadsessie te beëindigen. Koppel vervolgens de kabel los van de auto en hang deze terug in het laadstation.

Bekijk dit antwoord

Waarom worden laadpalen bij de snelweg nauwelijks gebruikt?

De Europese Unie wil op iedere 60 kilometer snelweg een laadstation voor elektrisch auto's. De vraag is alleen of de elektrische rijder er wel wil tanken. "Hoe beter de accu's worden, hoe minder we onderweg nog laden", zegt transportprofessor Bert van Wee. Toch is er hoop voor laadstations.…
Tinus
Dit is nogal een bewering:
Quote:
"Als straks iedereen elektrisch rijdt en bij thuiskomst in de avond wil laden, hebben we een probleem. Zeker als de stroom is opgewekt met de zon die dan niet meer schijnt. Dan gaan we ernaar toe dat laden overdag zelfs langs de snelweg wel eens goedkoper kan worden dan laden thuis."

Thuisladen biedt gemak en het opladen hoeft niet per sé tussen 18:00 en 19:00 te gebeuren. Dat kan ook tussen 04:00 en 07:00. Dat lijkt me een logische, eenvoudig te realiseren optimalisatieslag.

Misschien gaan we op den duur naar uurprijzen voor elektriciteit.

Bekijk dit antwoord