Nieuwste topics

'Apple trekt na tien jaar stekker uit project elektrische auto'

Techbedrijf Apple lijkt zijn plannen om een elektrische auto te ontwikkelen en bouwen te stoppen. Het financieel persbureau Bloomberg bericht dat de circa 2000 medewerkers aan project Titan te horen hebben gekregen dat ze worden overgeplaatst of moeten uitkijken naar ander werk.

Apple heeft niet gereageerd op de berichten, maar dat ze serieus worden genomen bleek uit de significante koersstijging van Apple gisteren in New York nadat Bloomberg het bericht in de wereld had gebracht. Ook The Wall Street Journal kwam met het nieuws.
In 2015 werd bekend dat Apple bezig was met het ontwikkelen van een elektrische auto. Op dat moment zou de maker van succesnummers als de iPhone en de iPad al ongeveer een jaar aan het project werken.

Zonder chauffeur
Er was wel vanaf het begin scepsis over de ambities van het bedrijf uit Californië. Critici wezen erop dat het bouwen van een auto iets heel anders is dan het ontwikkelen van een computer en aanverwante producten.

Volgens Bloomberg heeft de directie van Apple vorige week de stekker uit het project getrokken. Een maand geleden meldde Bloomberg al dat Apple de plannen had aangepast. De lancering van de eerste auto zou zijn verplaatst van 2025 naar 2038.

Apple heeft miljarden in de ontwikkeling van de elektrische auto gestoken. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de auto niet alleen elektrisch zou zijn, maar ook zonder chauffeur zou kunnen rijden.
Nieuwsgrazer

Nieuwe rijbewijsregels EU: goed nieuws voor elektrische busjes en 17-jarigen

Het Europese Parlement heeft ingestemd met een nieuwe 'rijbewijsrichtlijn'. Die brengt goed nieuws voor wie een elektrische bestelbus wil rijden.
Nieuwsgrazer

Steeds meer Chinese auto's in Europa kent risico's: marktmanipulatie, dwangarbeid en spionage

In 2035 mogen er alleen nog elektrische auto's worden verkocht in de EU. Chinese merken melden zich massaal met hun wagens. Vaak veel goedkoper dan de traditionele merken, maar critici waarschuwen voor oneerlijke concurrentie en spionagerisico's.
Nieuwsgrazer

Keldering verkoop elektrische voertuigen

De verkoop van elektrische auto's en plug-in hybrides heeft wereldwijd een dip ervaren, met een daling van 1,4 miljoen verkochte eenheden in december 2023 naar slechts 1,1 miljoen in januari 2024, volgens Rho Motion, zo schrijft Gocar. Ondanks een verdubbeling van de verkoop in China, zien andere regio's…
Nieuwsgrazer