Tesla kan duurste onderdeel elektrische goedkoper maken dan Porsche

De accu's die Tesla gebruikt zijn goedkoper dan die van Porsche, Chevrolet en BMW. Naar verwachting zullen de accuprijzen de komende jaren dalen.

Althans, dat meldt Cairn Energy Research Advisors.

Volgens de consultant kostte een accupakket met cilindrische cellen zoals Tesla die gebruikt vorig jaar 158 dollar per kWh (omgerekend 144 euro).

Accu’s met zogeheten pouch-cellen (lithium-ion-accucellen in een plat pakketje) zoals die in de Porsche Taycan en de Chevrolet Bolt EV zitten, kostten vorig jaar maar liefst 200 dollar (omgerekend 183 euro), terwijl de prismatische cellen die BMW gebruikt 253 dollar per kWh kostten (omgerekend 231 euro).

Bijlages

(klik om te vergroten)

Tesla accupakket

EVFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden accucellen , accupakket en lithium-ion geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!