Feestelijke opening EcarACCU Zwaag

ZWAAG - De nieuwe vestiging van EcarACCU in Zwaag is onlangs feestelijk geopend. In het nieuwe onderkomen verrichte VVD-Tweede Kamerlid Remco Dijkstra de officiële opening.

Autobedrijf Peter Ursem, officieel merkdealer van Mitsubishi, Nissan en Hyundai met zes vestigingen in Noord-Holland, startte in 2016 met het hergebruiken van lithium-ion batterijen uit elektrische- en hybride voertuigen onder de naam EcarACCU. EcarACCU is Europees koploper in het recyclen van autobatterijen. Zo wordt 98 procent van de batterijen gerecycled. EcarACCU test de resterende cellen en biedt deze aan producenten aan die de cellen in een nieuwe toepassing kunnen gebruiken. De cellen vormen de basis voor een nieuw product en kunnen worden gebruikt voor energieopslag. Denk bijvoorbeeld aan het opvangen van pieken in het stroomnet, elektrische boten en de opslag van zonne-energie die op een later tijdstip kan worden gebruikt. Zo zorgen deze accu's er onder andere voor dat medische klinieken en scholen in Kameroen de hele dag voorzien zijn van stroom.

EcarACCU zat voorheen inpandig in een van de garages van Autobedrijf Peter Ursem, maar werd al snel te groot. Wat begon met één accu per maand, komen er nu geregeld veertig accu's per week binnen. Dit vroeg om uitbreiding. Het nieuwe pand is volledig ingericht op het recyclen van accu's en dient als voorbeeld voor een nieuwe veiligheidsstandaard. VVD-Tweede Kamerlid Remco Dijkstra, woordvoerder Weginfrastructuur, Water, Scheepvaart en Luchtvaart, mocht het pand officieel openen. "Deze combinatie van nieuwe mogelijkheden verkennen en zorg dragen voor het milieu is uniek. Op deze manier nieuw leven blazen in batterijen die anders als afval worden gezien vind ik superknap", aldus Dijkstra.

Meer info: ecaraccu.nl/

Reacties

Grasbaal
Hier een videoverslag van dit bedrijf: nhnieuws.nl/nieuws/262349/…

EVFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden recycling en accurecycling geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
52
TREFWOORDEN