De bestverkochte elektrische auto in Europa is geen Tesla

De elektrische Zoe van Renault was in de eerste helft van dit jaar de besteverkochte elektrische auto in Europa. Met 37.540 verkochte exemplaren en een verkoopstijging van bijna 50 procent scoort de Zoe beter dan Tesla en andere concurrenten.

In juni werden er maar liefst 11.000 Zoe’s verkocht in Europa. De auto is daarmee populairder dan de Tesla Model 3, de elektrische uitvoering van de Volkswagen Golf en de Nissan Leaf. “Het is vrijwel dezelfde auto die al lang op de markt is, afgezien van wat verbeteringen in bereik, technologie en ontwerp,” zegt analist Felipe Munoz van onderzoeksbureau Jato Dynamics. “Dit succes komt dus wel als een verrassing.”

EVFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op EVFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over electrische auto's, plug-in hybrides en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
75