Voor het eerst een volwaardige, betaalbare elektrische auto

Autotest: De Skoda Citigo is zuinig, snel genoeg én kost niet te veel. Een elektrische auto voor iedereen, vindt Bas van Putten.

Nee maar, een doorbraakje. Met de Skoda Citigo E iV, alias VW e-Up, alias SEAT Mii Electric, reïncarneren alle telgen van VW’s bejaarde kleintjestrio als stekkerauto’s. Ze zijn hetzelfde, kunnen hetzelfde, kosten ongeveer hetzelfde. Drie merken, één auto. Vreemd? Wees blij en pluk de dag. Voor ruim 23.000 euro heb je een praktische stadsauto met een opgegeven bereik van 260 kilometer plus snellader. Daarmee levert het VW-concern een hoogst urgente bijdrage aan de democratisering van elektrisch rijden. Als het de iets duurdere VW ID.3 dit jaar eens echt gaat leveren, komt er misschien eindelijk beweging in de particuliere markt voor elektrische auto’s, tot nu toe het privilege van de zakelijke rijder.

EVFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op EVFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over electrische auto's, plug-in hybrides en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!