Škoda’s eerste elektrische SUV heet de Enyaq

De eerste puur elektrische SUV van Škoda zal Enyaq heten, zoals de fabrikant nu officieel aankondigt. Met dit model richt het Tsjechische merk een nieuwe naamfamilie op die de 'E' als verwijzing naar elektrische mobiliteit combineert met de 'Q' in de naam van zijn SUV's.

De verbrandings SUV's van de Volkswagen-dochteronderneming heten Kodiaq, Karoq en Kamiq. De nieuwe elektrische SUV krijgt een samenhangende naam met Enyaq, waarbij "Enya" het Ierse woord is voor "bron van leven", kondigt Škoda aan.

Op het Autosalon van Genève 2019 presenteerde Škoda een close-to-production view van de Enyaq - het eerste Tsjechische elektrische model op basis van het modulaire MEB-systeem van de Groep - met de Vision iV. De gegevens van het concept over het aandrijfsysteem en de batterij zijn identiek aan die van het Audi Q4 e-tron-concept. De vierdeurs cross-overcoupé wordt bijvoorbeeld aangedreven door twee elektromotoren die een systeemvermogen van 225 kW aan de weg leveren. Deze motoren zijn zowel op de voor- als op de achteras gemonteerd en maken van de Vision iV een vierwielaangedreven voertuig dat op zijn hoogtepunt 180 km/u kan halen. Het model demonstreert zijn sprintvermogen van 0 tot 100 km/u in 5,9 seconden en van 80 tot 120 km/u in minder dan 4 seconden. Het productievoertuig op basis van de Vision iV - de Škoda Enyaq - staat gepland voor de marktintroductie later dit jaar.

Škoda heeft onlangs de Citigo E iV op de markt gebracht, een puur elektrische compacte auto. Dit is het zustermodel van de VW e-Up en de SEAT Mii Electric. Naast de Škoda Enyaq willen de Tsjechen tegen eind 2022 nog minstens tien andere geëlektrificeerde modellen op de markt brengen onder de paraplu van hun submerk Škoda iV. Tegen 2025 verwacht Škoda een verkoopaandeel van 25 procent van de zuiver elektrische en plug-in hybride voertuigen.

Reacties

Grasbaal
Maar de Skoda Citigo is er ook al: evfan.nl/topic/208601/
Tinus
@Grasbaal Da's geen SUV 😄

EVFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden autosalon van genève , suv en MEB Entry geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door Skoda foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!