Belachelijk! Tesla schakelt Autopilot uit bij doorverkoop auto

Dit gaat Tesla wel wat sympathiepunten kosten! Tesla zegt namelijk dat het het recht heeft om softwarefuncties uit te schakelen bij doorverkoop van de auto. Je betaald 5000 euro extra voor autopilot en kunt dit niet meenemen naar je volgende Tesla. Maar het voegt dus ook niets aan waarde toe aan je auto, omdat het uitgeschakeld wordt zodra je je auto doorverkoopt.

Reacties

Tinus
Kan me niet voorstellen dat dit stand houd, vooral niet in Europa.
Grasbaal
Kan me niet voorstellen dat dit bij de recent verkochte Tesla's ook gebeurt. Misschien is dit bij de auto in het voorbeeld er later "gratis" bijgekomen. De autopilot maakt het rijden in een Tesla wel een geweldige ervaring...

(klik om te vergroten)

Factuur aankoop Tesla model 3 - september 2019
Grasbaal
Een bijzondere situatie, ben benieuwd hoe dit afloopt:

De nieuwe eigenaar heeft de auto gekocht - met de zelfrijdende eigenschappen actief - voor een prijs die de dealer had geadverteerd. Dus de nieuwe eigenaar heeft betaald voor de eigenschappen. Tesla heeft de auto op de veiling gekocht met de AutoPilot en Full Self Driving actief. Pas nadat de dealer de auto in zijn bezit had, heeft Tesla een audit gedaan op de auto en geconstateerd dat deze functies niet geactiveerd hadden mogen zijn. Maar toen was Tesla al geen eigenaar meer van de auto.

Had Tesla voor de veiling geconstateerd dat de functies nog onterecht waren geactiveerd en gemeld aan de dealer dat deze nog verwijderd gingen worden bij de volgende update, dan was dat nog te billijken.

Meer: agconnect.nl/artikel/…
Grasbaal
Tesla heeft de autopilot in deze auto weer geactiveerd: rtlnieuws.nl/tech/artikel/…

Ons forum kan jouw hulp goed gebruiken!

Op EVFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over elektrische auto's, plug-in hybrides en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door Tesla foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische EV fansite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!