Tesla's aandelen hebben te leiden onder India en Elon's Twitter aankooop

Tesla's aandelen (TSLA) tuimelden vanochtend met maar liefst 10% te midden van een bredere terugval van de markt. Tesla lijkt vooral te zijn getroffen nadat India het idee van Tesla's import van auto's uit Giga Shanghai en vragen over de aankoop van Twitter door Elon Musk stillegde.
India is de grootste automarkt die Tesla nog moet betreden.

Jarenlang zei Elon Musk dat de lancering van Tesla in India aanstaande was, maar sterke importtarieven hebben het moeilijk gemaakt. Desalniettemin heeft de automaker het afgelopen jaar enkele aanwijzingen gehad voor de voorbereiding van een lancering.

In 2021 heeft Tesla officieel een Indiase onderneming opgericht in Bengaluru, de hoofdstad van de zuidelijke Indiase deelstaat Karnataka. In de zomer zeiden Indiase regeringsfunctionarissen dat ze Tesla's voorstel overwegen om de invoerrechten voor elektrische auto's sterk te verlagen, wat voor het bedrijf de belangrijkste hindernis is geweest om de markt te betreden.

De regering heeft hoge invoerrechten op EV's gehandhaafd om lokale productie aan te moedigen, maar tot nu toe heeft dit er vooral toe geleid dat automakers geen populaire EV's hebben kunnen importeren die buiten het land zijn geproduceerd, waaronder in China.

Tesla heeft belangstelling getoond voor de bouw van een fabriek in het land, maar zoals het op elke andere markt heeft gedaan, geeft de autofabrikant er de voorkeur aan eerst de wateren te testen met geïmporteerde voertuigen.

Recent werden Tesla's gespot tijdens tests op de Indiase wegen en werden zeven varianten van elektrische voertuigen goedgekeurd in het land, maar vier maanden later is het nog altijd wachten op een lancering in het land.

Nu lijkt de Indiase regering het plan van Tesla te stoppen, aangezien de minister van Transport Nitin Gadkari heeft aangekondigd dat Tesla nog steeds welkom is om een fabriek in India te bouwen, maar dat het niet wil dat Tesla voertuigen uit China importeert:

Maken in China en hier verkopen is geen goede propositie.

Aangezien de Gigafactory Shanghai Tesla's belangrijkste exporthub is, zouden de eerste Tesla's in India waarschijnlijk uit China zijn gekomen.

Tesla's aandelen (TSLA) zijn vanochtend met meer dan 9% gedaald - en worden verhandeld rond de $900 per aandeel. Het aandeel wordt ook beïnvloed door een bredere terugval van de markt, waarbij de NASDAQ 3% lager staat.

Tesla beleggers hebben ook vragen over de aankoop van Twitter door Musk, die gisteren werd bevestigd, en hoeveel tijd dat de CEO zal wegnemen van Tesla, en of hij Tesla aandelen zal moeten verkopen om een deel van de $21 miljard aan eigen vermogen te dekken die hij moet opbrengen voor de overname.

Ons forum kan jouw hulp goed gebruiken!

Hebben de onderwerpen india , twitter , tesla en elon musk geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door Tesla foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische EV fansite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!