Illustratie van:
6

Volvo BM 320 - Openmaken dashboard Volvo bm 320

Ik probeer het een en ander te vervangen en veranderen aan de elektra van mijn bm 320. Lijkt op de stuuras geregen te zijn. Met daarboven de instrumenten en het stuur. Het plaatje is in elkaar gepuntlast en ik snap niet hoe die er af hoort te komen. Iemand het zelfde probleem?

Deel dit topic

Reacties

Een aantal vragen:
- Wat lijkt op de stuuras te zijn geregen
- Waarboven de instrumenten en het stuur
- Welk plaatje is gepuntlast
Wellicht kun je met een foto iets verduidelijken.
@roscho ik kan niet het voorste plaatje er af trekken door de las welke dees met het achterste plaatje verbind. Deze samen met het paneel met de metertjes lijken over de stuuras geregen te zijn. Denk dat ik gedwongen ben deze weg ook te gebruiken om het zaakje er af te halen. Want ik ben bang dat ik niet netjes de las kan doorbreken.

(klik om te vergroten)

Met deze foto wordt het allemaal veel duidelijker.
Heb je de boutjes rondom al losgehad en de dashboardplaat naar boven gewerkt?
Ik vermoed dat die puntlas daar neer is gezet om te voorkomen dat het rammelt. Misschien voorzichtig uitboren?
Mogelijk zit er nog een lip van de voorste plaat vast met het boutje naast de puntlas.
@roscho Ik heb alles al losgehad. Plaatje gaat niet verder dan enkele centimeters omhoog door de kabels van de metertjes. Uitboren vind ik zonde. Heb jij ervaring met het loshalen van deze metertjes / stuur? Ik weet niet of de thermostaat met een kabel of een kopere buisje werkt.
@DavidK Kun je misschien van de andere kant er bij komen, bijv. door een deel van de motorkap te verwijderen? En als de tank ervoor staat, door die te verwijderen? Of misschien kun je met een zaklamp en een spiegeltje zien hoe het precies zit? Bedenk alleen wel: alles wat je sloopt, moet ook weer vast en dat kan soms ook een heel gepruts zijn.
De kabel van de toerenteller zit meestal met een vierkantje in de teller, die kun je met een ronseltje losdraaien en dan eruit trekken. Als je daar tenminste bij kunt...
@roscho Dank je wel. Ik had die mogelijkheid nog niet gezien. Ik laat het project nu ff rusten jegens tijd. hartelijk dank.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Volvo BM 320 en hebben de trefwoorden volvo , volvo bm , stuur , stuuras , vervangen , dashboard en Elektra geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0