PvdA wil enkel uitstootvrije nieuwe auto's in 2025

Langzaam aan druppelen de verkiezingsprogramma's van de Nederlandse politieke partijen binnen. De PvdA heeft daarin op autogebied een aantal scherpe doelen geformuleerd.

Brandstofauto's komen meer en meer onder druk te staan vanwege de klimaatdoelen. Een goede zaak, volgens de PvdA. In haar partijprogramma voor de aankomende verkiezingen stelt de partij dat er als het aan haar ligt snel geen nieuwe auto's met verbrandingsmotor meer worden verkocht. "Wij scherpen de Europese norm voor auto’s aan. In 2025 worden alleen nog emissieloze nieuwe personenauto’s, motoren, bromfietsen en scooters verkocht. Verduurzaming van mobiliteit is cruciaal in de energietransitie en normering is hiervoor het beste middel. Alle vervoermiddelen die zorgen voor geluidsoverlast vervangen wij zo snel mogelijk door stillere en duurzamere alternatieven."

EVFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op EVFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over electrische auto's, plug-in hybrides en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
41