GMC Hummer: 1000 pk uit een EV

Hummer is terug, en hoe! De herboren Hummer is een elektrische titaan met een wel heel bizarre aandrijflijn! Wat te denken van dik 1.000 pk?

Reacties

Tinus
Vet overdreven allemaal natuurlijk, maar wel meteen de stoerste EV die aangekondigd is.
Dominic
Zal Gordon er al een besteld hebben?
Grasbaal
Helaas komt ie (voorlopig) niet te koop in Nederland:

Het enorme bakbeest sprint binnen 3 seconden naar de 100 km/h!. Alsof dat nog niet genoeg is, kun je ook nog eens 565 kilometer ver rijden met een volle batterij. Wil je bijladen, dan hoef je door een 800 Volt-systeem maar 10 minuten aan de laadpaal te staan om 160 kilometer binnen te ’slurpen’.

Maar daar is de Hummer EV natuurlijk niet voor gebouwd. General Motors maakt van deze elektro-Hummer namelijk een echte terreinheld. Zo heeft-ie bijvoorbeeld een zogenaamde ’krab-modus’, waarbij de vier wielen dezelfde kant op sturen en de auto zich dus diagonaal kan voortbewegen. Achttien camera’s houden daarbij alles in de gaten en laten je zelfs zien wat er onder de auto gebeurt. De reus heeft bovendien een uitneembaar dak voor wie wil genieten van de zon.

Hoe krankzinnig deze nieuwe elektrische Hummer ook mag klinken, hij past eigenlijk heel goed in de huidige autowereld. Ten eerste is deze auto een directe aanval op de bizarre Cybertruck die Tesla vorig jaar aankondigde. Ook die auto heeft bizarre specificaties en is een pick-up. Maar ten tweede is het niet zo gek dat een elektrische auto als deze zó groot is.

EVFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de GMC Hummer EV ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door GMC foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!