Mensen vervoeren met magneten, een 'NIFTI' en nieuwe technologie

Een revolutionaire nieuwe manier van schoon en veilig transport: een drijvende module die wordt aangedreven door magneten in de weg. Zou dit in de nabije toekomst een realistisch scenario kunnen zijn? Natuurkundige Nigel Hussey onderzoekt deze vraag samen met onder meer milieuonderzoekers, mobiliteitsonderzoekers, linguïsten en neurowetenschappers voor het komende jaar.

'Stel je dit scenario eens voor. Een individu of gezin is in het bezit van een module, uiteindelijk ontworpen naar eigen specificaties. (…) Er is geen motor, geen wielen, geen remmen, geen vering, zelfs geen batterij (…). De module wordt aangedreven door een reeks gekantelde elektromagneten die zich net onder het wegdek bevinden en die worden gepulseerd op het exacte moment dat de module erover gaat; levitatie en voortstuwing door één enkele bron. Gewapend met de allernieuwste hardware voor locatiedetectie en in constante communicatie met een centraal computerhoofdframe, kunnen passagiers hun bestemming selecteren, een gewenste route kiezen en ze vervolgens vlot, snel en zonder interferentie via het wegennet naar hun laatste aanloophaven. (…).

Meer: radboudrecharge.nl/en/article/…

Bijlages

(klik om te vergroten)

NIFTI

Ons forum kan jouw hulp goed gebruiken!

Op EVFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over elektrische auto's, plug-in hybrides en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische EV fansite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0