Hyundai Prophecy concept, prachtig ontworpen, volledig elektrisch

Hyundai heeft zijn nieuwste Prophecy concept car onthuld die prachtige vloeiende lijnen heeft, zoals een gladgeslepen kiezel uit een rivier.

De volledig zwarte Prophecy is een elektrisch en autonoom conceptvoertuig dat een emotionele band tussen mens en auto wil opbouwen met behulp van wat het bedrijf "optimistisch futurisme" noemt.

Volgens de Zuid-Koreaanse autofabrikant vertegenwoordigt het concept zijn designtaal van "zinnelijke sportiviteit", en werkt het als een soepeler voortzetting van het 45-concept dat in 2019 werd onthuld en dat een meer rechtlijnige vorm had.

Hyundai onthult het concept van het elektrische voertuig met een "sensueel" design. De sensuele kwaliteit van de auto komt tot uiting in de "voluptueuze" zijkanten, die Hyundai als een "perfect verweerde steen" beschouwt.

De voorspelling is gebaseerd op een aërodynamisch ontwerp en heeft een verlengde wielbasis en een korte overhang, naast het gladde oppervlak van de carrosserie.

Dit gestroomlijnde ontwerp strekt zich uit van de voorkant naar de achterkant van de auto en eindigt met een bootstaartlijn die wordt gevormd door de achterste kwartpanelen, die zijn ontworpen om het voertuig een gevoel van beweging te geven wanneer het stilstaat

Propellervormige onderdelen die in het wiel van de auto zijn ingebed zuigen ook lucht aan, die "als water over een steen" langs de zijkant van de carrosserie naar beneden stroomt.

Een geïntegreerde achterspoiler versterkt dit effect nog verder door de downforce te regelen, wat de stabiliteit van de auto bij het rijden op snelheid ten goede komt.

"We hebben weer een ander icoon tot leven gebracht dat een nieuwe standaard voor het EV-segment vormt en de ontwerpvisie van Hyundai naar een nog bredere horizon duwt", aldus SangYup Lee, hoofd van het Hyundai Global Design Center.

"Een deel van die uitbreiding is wat we optimistisch futurisme noemen, een designconcept dat wordt belichaamd door de Profetie", voegde hij eraan toe. "Met optimistisch futurisme is het ons doel om een emotionele band te smeden tussen mensen en auto's."

Reacties

Tinus
De auto's die op de Autoshow van Genève zouden worden geïntroduceerd worden nu allemaal met een persbericht naar buiten gebracht.
Tinus
In ieder geval een mooier ontwerp dan dat van de Kona.

EVFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op EVFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over electrische auto's, plug-in hybrides en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door Hyundai foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!