Canoo & Hyundai ontwikkelen samen een EV platform

Canoo, de Amerikaanse start-up voor elektrische voertuigen en de Zuid-Koreaanse autogigant Hyundai gaan samenwerken in een partnerschap om elektrische voertuigen te ontwikkelen. Canoo en Hyundai zullen samen een elektrisch voertuigplatform ontwikkelen dat gebaseerd is op de skateboardtechnologie van Canoo en dat gebruikt moet worden voor aankomende Hyundai en KIA EV's en PBV's (Purpose Built Vehicles).

Canoo heeft de aandacht getrokken met hun op een abonnement gebaseerde EV's die zijn ontworpen op een schaalbaar skateboardplatform waarvoor ze onlangs een wachtlijst hebben geopend. Het bedrijf heeft bijzondere aandacht besteed aan hun functionele integratie, waarvan zij zeggen dat deze "de skateboardgrootte, het gewicht en het totale aantal onderdelen vermindert, wat uiteindelijk zorgt voor meer binnenruimte in de cabine en een rendabeler EV-aanbod". Dit soort flexibiliteit in het ontwerp zou Hyundai in staat stellen om een uitgebreide serie EV's te ontwikkelen.

Het bedrijf Canoo bestaat pas sinds 2017, maar is erin geslaagd om binnen 19 maanden de beta-testfase te bereiken. Het doel is om in 2021 hun eerste commercieel beschikbare elektrische voertuig te lanceren, dat "ontworpen is voor een wereld waarin het transport steeds meer elektrisch, gedeeld en autonoom wordt".

Hyundai heeft grote plannen om te investeren in geëlektrificeerde voertuigtechnologie, aangezien het bedrijf onlangs heeft toegezegd om in de komende vijf jaar 87 miljard dollar te investeren voor de toekomstige groei in geëlektrificeerde voertuigen en PBVs. Het doel hier is om de voertuigmodellen te diversifiëren om aan de uiteenlopende behoeften van de klant te voldoen. Bovendien is de investering ook bedoeld om de externe complexiteit in de EV-assemblagelijnen van Hyundai te helpen verminderen, zodat er beter kan worden ingespeeld op de vraag van de markt en de voorkeuren van de klant.

EVFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden canoo , purpose built vehicles en skateboardtechnologie geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door Hyundai foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!