Het Japanse Nidec gaat de elektromotor productie verviervoudigen

De Japanse elektromotorfabrikant Nidec is van plan om ongeveer €1,7BN te investeren in nieuwe fabrieken in China, Polen en Mexico om de verkoop en productie van elektromotoren effectief te verhogen van 300.000 naar 1,2 miljoen stuks.

"Wij willen de nummer één worden in motoren voor elektrische auto's", vertelde Vice President Kazuya Hayafune aan de Duitse bedrijfs- en handelspublicatie Handelsblatt. Volgens Nidec zal het dit jaar al 300.000 complete elektrische aandrijvingen leveren. Op lange termijn wil het bedrijf twaalf miljoen elektrische aandrijvingen en motoren per jaar produceren. De groeiplannen voor de lange termijn zijn nog ambitieuzer: in 2030 moet de omzet van het bedrijf met elektrische motoren voor auto's, robots en door bedrijfsovernames stijgen van de huidige 13 tot 83 miljard euro.

In januari heeft de Groep op de EV Japan beurs een compleet assortiment van vijf motoren met een vermogen van 50, 70, 100, 150 en 200 kilowatt (kW) tentoongesteld. Een Nidec-manager vertelde Handelsblatt dat deze vijf aandrijvingen 98 procent van de soorten motoren dekken die nodig zijn voor elektrische auto's. Het brede assortiment is bedoeld om niet alleen klanten uit de automobielindustrie aan te spreken, maar ook om de concurrentie klein te houden. "We willen de andere fabrikanten ontmoedigen", zegt Hayafune. Overigens ziet de Japanse manager de grootste concurrentie in drie Chinese goedkope merken, Duitse giganten als Bosch en Continental, en de Japanse bedrijven Aisin en Denso.

Volgens Hayafune zal deze enorme groei niet alleen afkomstig zijn van directe leveringen aan OEM's. Nidec zou ook indirect via andere leveranciers in elektrische auto's kunnen worden gebruikt als hun elektromotoren in kant-en-klare e-assen of hele platforms worden geïnstalleerd. De manager staat erop dat "autofabrikanten eerder vroeger dan later bij Nidec zullen bestellen". Met de reeds bestaande massaproductie kan Nidec de motoren tegen lage kosten produceren.

Een belangrijk aandachtspunt voor Nidec is het voldoen aan de eisen van de Chinese elektrische autofabrikanten. Hun ontwikkelingssnelheid is twee keer zo snel als die van traditionele bedrijven. In het geval van elektrische aandrijvingen hebben ze ontwikkelingscycli van slechts anderhalf jaar nodig, aldus Hayafune, en daarom werkt Nidec de klok rond aan de ontwikkeling van nieuwe motoren. Een eerste ontwikkelingscentrum dat onlangs in China is geopend, zal binnenkort worden gevolgd door een tweede, aldus Hayafune in het interview.

In China is Nidec al een joint venture aangegaan met een lokale OEM. In augustus 2019 kondigde het Japanse bedrijf de oprichting van een joint venture met GAC aan. De elektromotoren van de joint venture zullen worden gebruikt door GAC, maar later ook door andere autofabrikanten. Nidec produceert ook met partners in Europa: in november 2019 werd een gezamenlijke assemblagelijn met PSA geopend in Frankrijk. Geplande productiecapaciteit: 900.000 eenheden.

EVFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden japan , nidec , PSA , gac en elektromotoren geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!