Tesla Model 3 - Toezichthouder onderzoekt klachten over plots versnellende Tesla's

Toezichthouders van The National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), onderdeel van het Amerikaanse ministerie van Transport, onderzoeken klachten over auto's van de elektrische automaker Tesla. Sommige modellen zouden zo nu en dan plotseling versnellen, wat tot ongevallen heeft geleid, schrijven Tesla-eigenaren in een petitie.

Reacties

Grasbaal
Er is niets aan de hand zegt Tesla:

Deze petitie is volledig vals en werd gebracht door een Tesla-verkoper. We onderzoeken elk incident waarbij de bestuurder ons beweert dat zijn voertuig in tegenstelling tot de gegevens van de bestuurder versneld heeft, en in elk geval waarin we de gegevens van het voertuig hadden, bevestigden we dat de auto functioneerde zoals hij was ontworpen. Met andere woorden, de auto accelereert als, en alleen als, de bestuurder hem dat verteld heeft, en hij vertraagt of stopt als de bestuurder op de rem gaat staan.

Terwijl ongevallen veroorzaakt door een verkeerde druk op het gaspedaal voor bijna elk merk/model van het voertuig op de weg worden beweerd, hebben de gaspedalen in de modellen S, X en 3 voertuigen twee onafhankelijke positiesensoren, en als er een fout optreedt, schakelt het systeem standaard het motorkoppel uit. Op dezelfde manier zal het gelijktijdig intrappen van het rempedaal met het gaspedaal de input van het gaspedaal overrulen en het motorkoppel uitschakelen, en ongeacht het koppel, zal het volgehouden remmen de auto tot stilstand brengen. Uniek voor Tesla is dat we ook de Autopilot-sensor gebruiken om een onderscheid te maken tussen mogelijke verkeerde pedaaltoepassingen en het koppel te verlagen om ongelukken te beperken of te voorkomen wanneer we er zeker van zijn dat de input van de bestuurder onbedoeld was. Elk systeem is onafhankelijk en registreert gegevens, zodat we precies kunnen onderzoeken wat er is gebeurd.

We zijn transparant met NHTSA en bekijken met hen regelmatig klachten van klanten over onbedoelde acceleraties. In de afgelopen jaren hebben we met de NHTSA het merendeel van de klachten die in de petitie worden aangevoerd, besproken. In alle gevallen die we met hen hebben bekeken, bleek uit de gegevens dat het voertuig goed functioneerde.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Bron: tesla.com/nl_NL/blog/…
Tinus
Net als toen met Toyota, was ook niet waar.

Ons forum kan jouw hulp goed gebruiken!

Heb jij ervaring met de Tesla Model 3 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische EV fansite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!