Trekker: Snel rondje in Fastrac 8000

JCB vernieuwde de Fastrac 8000-serie. Het uiterlijk en de bouwwijze komen overeen met de lichtere 4000-serie. Die heeft namelijk ook de cabine in het midden, een geveerde voor- en achteras, en een topsnelheid van 70 km/u.

Deel dit topic

Reacties

+1
Rood bloed
Hele machine om te zien, zal ook best prima mee te werken zijn. Al geloof ik van dat aankoppelen zonder hulp niks als ik zo zie.
Ik hoop wel dat de algehele kwaliteit ook drastisch verbeterd wordt, want ervaringen met voorgaande modellen zijn bepaald niet altijd positief door hoge tot zeer hoge onderhoudskosten.
Ook de afschrijving is pittig.
Twee zeer grote veehouders in de buurt hadden beide ook zo'n trekker vooral ook voor mesttransport.
Gaat inderdaad snel maar ook met hoog dieselverbruik en dito bandenslijtage. Beide zijn genezen en hebben ze de trekker weer weg gedaan en doen het nu met normale 40kmh trekkers van een ander merk.
Tinus
@Rood bloed Als ze voornamelijk op de weg gebruikt worden, hadden ze dan wel banden er onder met een lage rolweerstand? Of zijn die niet verkrijgbaar? Kan me zo voorstellen dat dat nogal verschil maakt..
Rood bloed
@Tinus
Beste Tinus, er zitten uitsluitend banden onder die door de fabrikant zijn vrijgegeven voor die snelheid en belasting en dat zijn er niet zoveel.
Tinus
@Rood bloed Aha, en die zijn waarschijnlijk ook nog eens 2x zo duur als een reguliere 😞
+1
Rood bloed
@Tinus
I.d.d. Tinus je hebt het door, reken er maar op dat die 'geschikte' banden een leuk prijskaartje hebben. De voorbanden bij boven genoemde trekkers sleten trouwens ook veel sneller dan de achterbanden.
+1
Tinus
Ze maken d'r wel een showtje van bij JCB:
T6020 power
En dan moet je vrachtwagenrijbewijs hebben toch en nummerbord NORMAAL-LAZEMALULLE-MOOI WARK telt niet mee dus is het nog duurder
dieseltank
Voor transport heeft men een vrachtwagen uitgevonden.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden jcb , cabine en rijtest geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
3
TREFWOORDEN