Van der Plas: BBB zal in formatie ook moeten geven

Caroline Van der Plas heeft de leden van haar partij gewaarschuwd dat BBB in de kabinetsformatie "heel veel kan halen, maar ook zal moeten geven". Op de algemene ledenvergadering van BBB in Nieuwegein zei ze dat er dingen zullen komen waarvan BBB zal moeten zeggen dat "we even iets moeten loslaten". Ze benadrukte dat ook PVV, VVD en NSC dingen zullen moeten inleveren.
Volgens Van der Plas hoeft haar achterban niet bang te zijn dat BBB overal ja en amen op zal zeggen. "Maar we moeten aan de gang met het landsbelang".
Voor het zomerreces op het bordes
Ze wil meewerken aan de totstandkoming van een kabinet, dat met "realistisch beleid" zal komen. Van der Plas vindt dat Nederland niet langer kan wachten op een nieuw kabinet. Ze heeft er vertrouwen in dat dat voor het zomerreces op het bordes staat.
Deze week adviseerde informateur Putters de komende tijd te gaan onderhandelen over een 'programkabinet'. Hij ziet dat als een "vorm die varieert op het model van een extraparlementair kabinet". PVV, VVD, NSC en BBB moeten eerst een beknopt regeerakkoord op hoofdlijnen sluiten over "kaders en beleidsdoelen". De nieuwe bewindslieden moeten dat akkoord daarna in een 'regeerprogramma' uitwerken tot concrete maatregelen
Europese verkiezingen
Op de (maar voor een klein deel openbare) ledenvergadering van BBB werd ook de kandidatenlijst voor de Europese verkiezingen vastgesteld. Lijsttrekker voor BBB wordt Sander Smit. Hij was eerder beleidsadviseur van de EVP-fractie (christendemocraten) in het Europees Parlement. BBB wil zich na de verkiezingen bij de EVP aansluiten.
 Van der Plas: BBB zal in formatie ook moeten geven (nos.nl)

Caroline Van der Plas heeft de leden van haar partij gewaarschuwd dat BBB in de kabinetsformatie "heel veel kan halen, maar ook zal moeten geven". Op de algemene ledenvergadering van BBB in Nieuwegein zei ze dat er dingen zullen komen waarvan BBB zal moeten zeggen dat "we even iets moeten loslaten". Ze benadrukte dat ook PVV, VVD en NSC dingen zullen moeten inleveren. Volgens Van der Plas hoeft haar achterban niet bang te zijn dat BBB overal ja en amen op zal zeggen. "Maar we moeten aan de gang met het landsbelang". Voor het zomerreces op het bordes Ze wil meewerken aan de totstandkoming van een kabinet, dat met "realistisch beleid" zal komen. Van der Plas vindt dat Nederland niet langer kan wachten op een nieuw kabinet. Ze heeft er vertrouwen in dat dat voor het zomerreces op het bordes staat. Deze week adviseerde informateur Putters de komende tijd te gaan onderhandelen over een 'programkabinet'. Hij ziet dat als een "vorm die varieert op het model van een extraparlementair kabinet". PVV, VVD, NSC en BBB moeten eerst een beknopt regeerakkoord op hoofdlijnen sluiten over "kaders en beleidsdoelen". De nieuwe bewindslieden moeten dat akkoord daarna in een 'regeerprogramma' uitwerken tot concrete maatregelen Europese verkiezingen Op de (maar voor een klein deel openbare) ledenvergadering van BBB werd ook de kandidatenlijst voor de Europese verkiezingen vastgesteld. Lijsttrekker voor BBB wordt Sander Smit. Hij was eerder beleidsadviseur van de EVP-fractie (christendemocraten) in het Europees Parlement. BBB wil zich na de verkiezingen bij de EVP aansluiten.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden pvv , vvd , verkiezingen , europees , aansluiten , formatie , caroline van der plas , caroline , nederland en nieuw geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!