Boeren krijgen toch volledige subsidie als zij 'vergroenen'

Nederland heeft toestemming gekregen van de EU om de subsidieregeling voor groene boeren te verruimen. Dat heeft demissionair minister Adema van Landbouw bekendgemaakt.
Het gaat om de eco-regeling van de EU. Via die regeling kunnen boeren punten winnen als zij met hun bedrijf doelen halen op het gebied van biodiversiteit, bodem en lucht, klimaat, landschap en water. Zij krijgen dan een bepaald bedrag per hectare land.
Hier tekenden meer boeren voor in dan verwacht en daardoor schiet de Europese geldpot van 152 miljoen euro tekort. Het betekende dat per boer het bedrag werd verlaagd. Dit haalde de financiële basis onder de bedrijfsplannen van de tienduizenden agrariërs vandaan.
Voor stikstofbeleid gereserveerd
Het kabinet gaat nu de subsidiepot zelf aanvullen met geld dat voor stikstofbeleid was gereserveerd. Het gaat om 50 miljoen euro. Daarvoor was toestemming van de Europese Commissie nodig in verband met de concurrentieregels die Europese landen hebben afgesproken.
 Boeren krijgen toch volledige subsidie als zij 'vergroenen' (nos.nl)

Nederland heeft toestemming gekregen van de EU om de subsidieregeling voor groene boeren te verruimen. Dat heeft demissionair minister Adema van Landbouw bekendgemaakt. Het gaat om de eco-regeling van de EU. Via die regeling kunnen boeren punten winnen als zij met hun bedrijf doelen halen op het gebied van biodiversiteit, bodem en lucht, klimaat, landschap en water. Zij krijgen dan een bepaald bedrag per hectare land. Hier tekenden meer boeren voor in dan verwacht en daardoor schiet de Europese geldpot van 152 miljoen euro tekort. Het betekende dat per boer het bedrag werd verlaagd. Dit haalde de financiële basis onder de bedrijfsplannen van de tienduizenden agrariërs vandaan. Voor stikstofbeleid gereserveerd Het kabinet gaat nu de subsidiepot zelf aanvullen met geld dat voor stikstofbeleid was gereserveerd. Het gaat om 50 miljoen euro. Daarvoor was toestemming van de Europese Commissie nodig in verband met de concurrentieregels die Europese landen hebben afgesproken.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden water , landbouw , subsidie , biodiversiteit , landschap , klimaat , europese commissie , stikstofbeleid , nederland en hectare geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!