Illustratie van:
8

Ford 7840 - Nieuwe radio krakend geluid

Hallo, Ik heb zelf een ford 7840 en heb hier een nieuwe radio in geïnstalleerd. Nu heb ik het probleem dat bij een hoger volume de speakers een krakend geluid maken. Ik heb de speakers meermaals gewisseld met andere modellen, de audiokabels vervangen en de radio zelf ook al verwisseld met een andere maar niks lijkt mijn probleem te verhelpen. Ik heb eens geïnformeerd met andere 7840 eigenaars en blijkbaar hebben ze allemaal dit probleem wat mij doet denken dat het probleem bij de tractor ligt. Iemand ervaring hiermee?

Deel dit topic

Reacties

Speakerkabels liggen waarschijnlijk langs een relatief sterke stroomverbruiker en een extra massa naar de radio heeft bij mij ook veel verschil gemaakt
Klopt de impedantie (weerstand) van de luidspeakers bij de radio, BV 4 ohm radio uitgang 4 ohm speakers. Vlgens mij ontstaat het kraken omdat de speakers te veel vermogen krijgen.
Quote Reactie van @DB780:
Vlgens mij ontstaat het kraken omdat de speakers te veel vermogen krijgen

Dan zou het geluid toch ook veel te hard moeten zijn en staan de luidsprekers op het randje van opgeblazen worden.
@JonahRenneboog stelt dat hij verschillende luidsprekers aangesloten heeft gehad. Soms zit er een foutje in de luidspreker(s) waardoor de binnenin 2 delen tegen elkaar komen ("luidspreker loopt aan"). Dat veroorzaakt ook een irritant krakend geluid. Maar als met verschillende luidsprekers getest is, zal dat toch niet het geval zijn?
Zijn radio en speakers ook buiten de trekker getest (bijv. m.b.v. een losse accu)? Komt het gekraak dan niet voor, dan denk ik aan storing door het draaien van de motor, meestal de dynamo die een ontstoringscondensator moet hebben.
@roscho Dank voor je inbreng. Ik kan uit het verhaal niet halen wat precies is gewisseld. Ik kan slechts mijn gedachten inbrengen. Mijn ervaring is dat als een luidspreker overbelast is geweest, de hinderlijke kraak blijvend kan zijn (Hij geeft aan dat hij een probleem heeft met hoog volume), in het bijzonder bij hoog volume. Verder geeft hij aan dat na het wisselen radio de problemen zijn ontstaan. Nu weet ik niet of de oude voor exact een zelfde exemplaar is gewisseld, of een ander type radio er in gekomen is?
@DB780 Test het hele zaakje dan nog eens buiten de trekker, aan een losse accu.
Bedankt jongens maar het was nog iets anders.
De oude audio kabels waren nog verbonden aan de radio, deze hadden een gedeelde negatieve draad voor de twee speakers. Deze waren niet verbonden aan de luidsprekers maar zorgden op een of andere manier toch voor storing.
@JonahRenneboog Fijn dat je het even terugkoppelt en mooi dat het nu werkt. Veel plezier met je radio!
Dat heb je goed op gelost en terug gekoppeld, weer iets geleerd

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 7840 en hebben de trefwoorden ford , tractor , geluid , ervaring , vervangen en radio geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0