Live video: VVD bereid om in kabinet te stappen, mits Omtzigt dat ook doet

Welkom bij het liveblog over de formatie. De Tweede Kamer debatteert op woensdag 14 februari over het rapport van informateur Ronald Plasterk.

live video:

 VVD bereid om in kabinet te stappen, mits Omtzigt dat ook doet (trouw.nl)

Welkom bij het liveblog over de formatie. De Tweede Kamer debatteert op woensdag 14 februari over het rapport van informateur Ronald Plasterk. Poli...

 Yesilgöz doet 'stap naar voren' en wil echt meedoen (nd.nl)

VVD-leider Dilan Yeşilgöz doet een "stap naar voren" en houdt niet meer vast aan haar standpunt alleen maar te gedogen. Ze staat ervoor open om mee te doen, bij voorkeur met een extraparlementair kabinet. De opmerking van informateur Ronald Plasterk dat niet elke partij alleen maar kan gedogen "verandert de zaak", stelt ze in het debat over zijn verslag.

 Omtzigt en Yesilgöz willen een extraparlementair kabinet, maar wat is dat eigenlijk? (trouw.nl)

Het is de hipste regeringsvorm van dit moment en heeft ‘de stellige voorkeur’ van NSC-leider Pieter Omtzigt. Maar wat ís een extraparlementair kabi...

 LIVE | Van der Plas voelt zich ‘geschoffeerd’ door Omtzigt, maar wil toch met hem verder (ad.nl)

In het debat over de mislukte formatiepoging van PVV, VVD, NSC en BBB is Dilan Yesilgöz afgestapt van de positie dat de VVD alleen een centrumrechts kabinet wil gedogen. Ze pleit voor een extraparlementair kabinet, maar dan moet Omtzigt ook meedoen, vindt ze. Omtzigt wil daar niets van horen: hij wil dat de andere partijen met zijn drieën verder gaan. Mis niets in ons liveblog.

 Ook Van der Plas haalt uit naar Omtzigt, 'geen sorry gehoord' (nd.nl)

BBB-leider Caroline van der Plas haalt in het debat over de vastgelopen formatie fel uit naar NSC-leider Pieter Omtzigt. Omtzigt verliet vorige week de onderhandelingen en informeerde PVV, VVD, BBB en de informateur via een appje dat NSC niet verder wilde praten over de formatie. Dat gebeurde nadat de pers hierover was geïnformeerd. "Niet chique? Een schoffering noem ik het", zegt Van der Plas. "We hebben nog geen sorry gehoord."

 Speelkwartier is voorbij voor PVV, VVD, NSC en BBB, vindt Jetten (nd.nl)

PVV, VVD, NSC en BBB moeten niet meer om elkaar heen draaien en serieus met elkaar in gesprek gaan om te proberen een kabinet te vormen, vindt Rob Jetten. "Het speelkwartier is voorbij", zegt de D66-leider tijdens het debat over de informatieronde onder leiding van Ronald Plasterk. De liberale politicus vindt dat gesprekken over varianten als een extraparlementair kabinet en een zakenkabinet afleiden van de kern.

 Ook Van der Plas haalt uit naar Omtzigt, 'geen sorry gehoord' (rtlnieuws.nl)

BBB-leider Caroline van der Plas haalt in het debat fel uit naar NSC-leider Pieter Omtzigt. Omtzigt verliet vorige week de onderhandelingen en informeerde PVV, VVD, BBB en de informateur via een appje dat NSC niet verder wilde praten over de formatie. Dat gebeurde nadat de pers hierover was geïnformeerd. "Niet chique? Een schoffering noem ik het", zegt Van der Plas. "We hebben nog geen sorry gehoord."

 BBB-leider Caroline van der Plas haalt hard uit naar Omtzigt (trouw.nl)

Welkom bij het liveblog over de formatie. De Tweede Kamer debatteert op woensdag 14 februari over het rapport van informateur Ronald Plasterk. Poli...

 Bontenbal vindt extraparlementair kabinet juist niet logisch (nd.nl)

Een extraparlementair kabinet dat verder afstand neemt van de politiek en de coalitiefracties in de Tweede Kamer, is nu niet een logische vorm, vindt CDA-leider Henri Bontenbal. Een nieuwe politieke cultuur vraagt om een "samenhangende langetermijnvisie" in de politiek, meent hij. En daar past een extraparlementair kabinet wat de christendemocraat betreft niet goed bij.

 Van der Plas neemt afstand van 'intimiderende' uitspraken FDF (nd.nl)

BBB-leider Caroline van der Plas zag de uitspraken van Farmers Defence Force-voorman Mark van den Oever wel als intimiderend, zei ze woensdag in het debat over de formatie. "Het mag nooit een misverstand zijn dat ik daar afstand van neem."

 Ouwehand: partijen hadden 'geldafspraak' moeten loslaten (nd.nl)

De afspraak tussen PVV, VVD, NSC en BBB om in de Tweede Kamer geen voorstellen te steunen die geld kosten, hadden ze al een maand geleden moeten loslaten. Dat vindt althans PvdD-leider Esther Ouwehand. Op 10 januari bleek immers al dat er ondanks een basislijn niet genoeg vertrouwen was over de rechtstaat om tot een gewoon kabinet te komen met die vier partijen.

 VVD wil toch meeregeren, maar dan in extraparlementair kabinet? 'Is een hele lastige' (eenvandaag.avrotros.nl)

De VVD wil toch meeregeren met de PVV, maar dan wel onder bepaalde voorwaarden. VVD-leider Dilan Yeşilgöz wil graag een extraparlementair kabinet. Maar wat dat is, daar verschillen de meningen over.

Nieuwsgrazer

Reacties

George
Ach nu dat weer.,...
hans1980
Vvd gaat voor zetel winst
Gaat nooit een wilders I komen
NRC gaat zakken
+1
EDOO
@hans1980 Is in de peilingen al gehalveerd. Gaat waarschijnlijk nog verder zakken door deze manoeuvre van de VVD.
+1
Spuit11
De VVD zijn een stel hypocriete leugenaars maar dit spelen ze slim.
hans-hans
+1
Noordoost
Kabinet Franske 1 is in de maak
+1
George
@Noordoost Ik vrees er ook voor. En dat allemaal door die twijfelaar .
« Terug naar discussielijst

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden vvd , tweede kamer , liveblog , formatie en omtzigt geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!