Ierse boeren tonen solidariteit met boeren in heel Europa

IFA-voorzitter Francie Gorman zei dat boeren in het hele land morgenavond (donderdag) solidair zullen zijn met hun EU-tegenhangers.

Een bijeenkomst van de Nationale Raad van de IFA vanavond heeft overeenstemming bereikt over de actie.

“Boeren hier hebben de protesten in heel Europa gadegeslagen. Ze zijn net zo gefrustreerd door wat er gebeurt als boeren in andere landen. Ze hebben het gevoel dat ze failliet worden gestuurd door Brusselse bureaucraten en functionarissen van het Ministerie van Landbouw, die ver verwijderd zijn van de realiteit van de dagelijkse landbouw”, zei hij.

Morgenavond zal IFA, via onze lokale structuren, boeren de kans bieden om solidariteit te tonen met boeren die protesteren in Duitsland, Frankrijk, België en andere lidstaten.

“Ierse boeren zijn pro-EU, maar er is toenemende frustratie over de impact van het EU-beleid op de Europese boeren, en de implementatie ervan hier in Ierland. Het algemene gevoel onder boeren in de hele EU is dat ‘genoeg is genoeg’,” zei hij.

De voorzitter van de IFA moedigde boeren aan om morgenavond deel te nemen aan hun lokale evenement.
 Irish Farmers to Show Solidarity With Farmers Across Europe - Irish Farmers' Association (ifa.ie)

IFA President Francie Gorman said farmers around the country will be out in solidarity with their EU counterparts tomorrow evening (Thurs). A meeting of the IFA National Council this evening agreed the action. “Farmers here have been watching the protests across Europe. They are just as frustrated by what is happening as farmers in other […]

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden duitsland , landbouw , evenement , frankrijk , ierland , belgië , europa , failliet en boeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!