Bodem in Beeld | ‘Nog nooit zo slecht gemolken en zo goed verdiend’


Melkveehouder Peter Oosterhof heeft 115 koeien en 60 hectare cultuurgrond. De onderlaag van zijn bodem is een dikke, ondoordringbare laag potklei met een humeuze zandlaag. In deze video vertelt Peter over de voordelen van kruiden en klavers in zijn grasland voor de bodem en hoe dit past in zijn bedrijfsvoering.


Bodem in Beeld
Deze video is onderdeel van de video- en podcastreeks ‘Bodem in Beeld’. Diverse boeren en telers door heel Nederland vertellen hierin op welke manier zij omgaan met de uitdagingen die zij tegenkomen in hun bodem. De reeks is een initiatief van Van Tafel Naar Kavel, Deltaplan Agrarisch Waterbeheer, BoerenNatuur en Boerenverstand en wordt gefinancierd door het ministerie van LNV.
 Bodem in Beeld | ‘Nog nooit zo slecht gemolken en zo goed verdiend’ (youtube.com)

Melkveehouder Peter Oosterhof heeft 115 koeien en 60 hectare cultuurgrond. De onderlaag van zijn bodem is een dikke, ondoordringbare laag potklei met een hum...

Nieuwsgrazer

Reacties

richard-de-wolff
Mooi verhaal hoeft niet waar te zijn 😂😂😂
labella
Dus hoe slechter je melkt hoe meer je verdient....??? Dan zou ik helemaal niet meer melken.😂
+3
mlkvhoudr
Als je er puur rationeel van een afstandje naar kijkt is kunstmeststrooien het goedkoopste en veiligste wat er te krijgen is, dus moet er voor deze meneer een reden zijn om het op deze manier te doen, dat kan de beheersgrond zijn of een concept waar hij aan meedoet, maar er is altijd een reden want voor de gangbare boer zonder concept is er rationeel gezien eigenlijk maar 1 smaakje en dat is met kunstmest

tot zo ver de inhoudelijke reactie nu wat dalfs dialect 💯

« Terug naar discussielijst

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden onderdeel , grasland , bodem , bedrijfsvoering , melkveehouder , boerenverstand , kruiden , Agrarisch , nederland , hectare en boerennatuur geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!