Brabant verbiedt chemische stoffen op pachtgrond rond Natura 2000

DEN BOSCH (ANP) - De provincie Noord-Brabant verbiedt het gebruik van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen in de nabijheid van Natura 2000-gebieden. Het verbod geldt vanaf 1 januari 2025 op grond die eigendom is van de provincie en door boeren wordt gepacht. Op provinciale gronden die binnen 1 kilometer van een Natura 2000-gebied liggen, mag dan geen kunstmest en chemische gewasbescherming worden gebruikt.
 Brabant verbiedt chemische stoffen op pachtgrond rond Natura 2000 (nieuws.nl)

DEN BOSCH (ANP) - De provincie Noord-Brabant verbiedt het gebruik van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen in de nabijheid van Natura 2000-gebieden. Het verbod geldt vanaf 1 januari 2025 op grond die eigendom is van de provincie en door boeren wordt gepacht. Op provinciale gronden die binnen 1 kilometer van een Natura 2000-gebied liggen, mag dan geen kunstmest en chemische gewasbescherming worden gebruikt. Het bericht Brabant verbiedt chemische stoffen op pachtgrond rond Natura 2000 verscheen eerst op Nieuws.nl.

Nieuwsgrazer

Reacties

Twentsch Land
Dan is het omslagpunt bereikt .... inplaats van betalen nu geld toe voor het onderhouden van die grond.
Pikkie1
@Twentsch Land droom nog maar even verder
+1
Kars
@Twentsch Land volgende stap geen mest meer
« Terug naar discussielijst

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden gewasbescherming , natura 2000 , brabant , kunstmest , grond , bosch , 2000 en nieuws geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!