Einde aan de kou in zicht: 'Maar dan neemt de kans op regen weer toe'

Vanaf zondag lijken we de kou achter ons te laten. Dat vertelde Floris Lafeber van Weerplaza dinsdagochtend in het radioprogramma 'WAKKER!' op Omroep Brabant. "Er komt dan een hele partij zachtere lucht aan." Maar dan neemt wel de kans op regen toe.
Deze dinsdag hebben we te maken vrij vriendelijk winterweer. "In de loop van de ochtend liep de temperatuur wat op en die komt enkele graden boven het vriespunt uit: maximaal 3 of 4 graden in het westen van de provincie. Deze middag hebben we te maken met een afwisseling van wolkenvelden en zonnige perioden."

Woensdag komt er weer sneeuw onze kant op. "Dat neerslaggebied lijkt frontaal boven België te komen liggen, maar mogelijk krijgt het zuidoosten van onze provincie ook met die sneeuw te maken. Het zal echter niet om heel grote hoeveelheden gaan. Al kan het in het zuidoosten wel tot enkele centimeters sneeuw komen. Maar in grote delen van de provincie blijft het waarschijnlijk droog. Woensdag wordt wel de koudste dag van deze week, met maxima rond het vriespunt." Ook donderdag en vrijdag kunnen we mogelijk nog met een enkel sneeuwbuitje te maken krijgen. "Maar de zon is dan in het algemeen veel meer aanwezig."

In het weekend krijgen we volgens Floris prachtige zonnige dagen. "Het is dan overwegend droog bij een temperatuur rond het vriespunt. De nachten verlopen in het weekend fris, met lichte en in het oosten soms matige vorst."DIT VIND JE VAST LEUK OM TERUG TE ZIEN: Dit waren de mooiste plaatjes die gisteren gemaakt werden van Brabant in de sneeuw
 Einde aan de kou in zicht: 'Maar dan neemt de kans op regen weer toe' (omroepbrabant.nl)

Vanaf zondag lijken we de kou achter ons te laten. Dat vertelde Floris Lafeber van Weerplaza dinsdagochtend in het radioprogramma 'WAKKER!' op Omroep Brabant. "Er komt dan een hele partij zachtere lucht aan." Maar dan neemt wel de kans op regen toe. Deze dinsdag hebben we te maken vrij vriendelijk winterweer. "In de loop van de ochtend liep de temperatuur wat op en die komt enkele graden boven het vriespunt uit: maximaal 3 of 4 graden in het westen van de provincie. Deze middag hebben we te maken met een afwisseling van wolkenvelden en zonnige perioden." Woensdag komt er weer sneeuw onze kant op. "Dat neerslaggebied lijkt frontaal boven België te komen liggen, maar mogelijk krijgt het zuidoosten van onze provincie ook met die sneeuw te maken. Het zal echter niet om heel grote hoeveelheden gaan. Al kan het in het zuidoosten wel tot enkele centimeters sneeuw komen. Maar in grote delen van de provincie blijft het waarschijnlijk droog. Woensdag wordt wel de koudste dag van deze week, met maxima rond het vriespunt." Ook donderdag en vrijdag kunnen we mogelijk nog met een enkel sneeuwbuitje te maken krijgen. "Maar de zon is dan in het algemeen veel meer aanwezig." In het weekend krijgen we volgens Floris prachtige zonnige dagen. "Het is dan overwegend droog bij een temperatuur rond het vriespunt. De nachten verlopen in het weekend fris, met lichte en in het oosten soms matige vorst."DIT VIND JE VAST LEUK OM TERUG TE ZIEN: Dit waren de mooiste plaatjes die gisteren gemaakt werden van Brabant in de sneeuw

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden sneeuw , zondag , in de sneeuw , temperatuur , lucht , vorst , brabant , regen , en weer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!