Sluimverbruiker trekt accu leeg

Goeiedag,

Bij onze Fendt hebben we het probleem dat als hij enkele dagen tot een week stil staat in de schuur hij niet meer wil starten. Ergens moet er dus een elektronische component zijn, een sluimverbruiker die stilaan de accu leeg trekt. Iemand hier ervaring mee? Zat zelf aan de alternator te denken aangezien hier diodes in zitten om de wisselspanning om te vormen tot gelijkspanning om de accu op te laden. Zou het kunnen dat hier een elektronische component in stuk is? Valt dit te meten of te testen?

Alvast bedankt.

Deel dit topic

Reacties

redeagle14
@eicher4048driver alles uitschakelen en accu klemmen losmaken. De multi meter op de hoogte weerstand waarde zetten en meten tussen de kabels. Indien je weerstand meet heb ook stroom lopen. Dan 1 voor 1 componenten afkoppelen, beginnen met de startmotor dan de dynamo. Vaak ben je dan snel klaar.
roscho
Je hebt vast nog geen massasleutel gemonteerd. Daarmee sluit je de hele accu buiten en kan hij ook niet leeglopen. Kost geen drol, zo'n ding en je beperkt daarmee ook het brandgevaar.
Heb je in je aanhangerstopcontact toevallig een draad met constante stroom zitten? Dan zou, naast bovengenoemde mogelijkheden, vervuiling aan de achterkant (waar de draden zijn vastgedraaid) ook spanning kunnen doorlaten.
valtra1
Heb dit ook voor gehad bij twee tractors, bij de ene zat er stroomverlies in de ruitenwissermotor ( hierbij de massa losgemaakt, probleem opgelost) bij de andere zat het probleem in de radio ( schakelaar tussen gezet zodat ik deze volledig kan afsluiten ). Oorzaak gevonden door zekeringen weg te halen en elk circuit afzonderlijk te meten of er stroomverbruik is als er niets in geschakeld is.
roscho
Quote Reactie van @valtra1:
stroomverlies in de ruitenwissermotor ( hierbij de massa losgemaakt, probleem opgelost) bij de andere zat het probleem in de radio

Maar de ruitenwissermotor en de radio horen toch pas stroom te krijgen zodra het contact is ingeschakeld? Of had Beun-de-Haas daar wat extra draden in getrokken?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden fendt , accu , starten , schuur , ervaring , meten en laden geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0