Bontenbal: uitspraak Hoekstra over 2030 was strategische fout

DEN HAAG (ANP) - Het was een "strategische fout" van toenmalig CDA-leider Wopke Hoekstra om vorig jaar in het AD te verklaren dat 2030 als stikstofdoel voor zijn partij niet heilig was. Dat zei CDA-lijsttrekker Henri Bontenbal in Nieuwsuur.

Volgens Bontenbal had het anders geregeld moeten worden. "We hadden dit eerder en netjes achter de schermen in het kabinet moeten doen." De uitspraak van Hoekstra leidde tot veel onmin in het kabinet van VVD, D66, CDA en ChristenUnie. Minister-president Mark Rutte vond de uitspraken van de vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken over het stikstofbeleid van het kabinet staatsrechtelijk gezien op het randje.

Het interview was volgens Bontenbal niet het begin van het einde van het kabinet. "Ik denk dat sowieso de verhoudingen in het kabinet altijd al niet heel best zijn geweest." Het kabinet had er op stikstof wel kunnen uitkomen, denkt Bontenbal.
 Bontenbal: uitspraak Hoekstra over 2030 was strategische fout (welingelichtekringen.nl)

Bontenbal: uitspraak Hoekstra over 2030 was strategische fout

Nieuwsgrazer

Reacties

+10
Nevergiveup
Hij zit ernaast, het hele agrarische stikstof verhaal is een strategische fout niet alleen de datum bedoeld hij.

Verstand komt met de jaren in de politiek nooit denk ik.
+1
Bartlehiemboer
Zo mooi hoe FvD de link maakt naar het "sprookje" : de nieuwe kleren van de Keizer door Hans Christian Andersen

Zoals in het verhaal. Niemand durfde te betwisten dat de stof voor de nieuwe kleding van de Keizer niet te zien waren. Als je niet zag hoe mooi en fijn alles was geweven dan was er toch wel iets is met je geestelijkheid en of zicht. Het was een prachtige stof en werd met alle zorgvuldigheid gemaakt. De Keizer werd mooi aangekleed en liep trots als een pauw te paraderen voor het volk in zijn nieuwe "kleding".
Tot er een jongetje uit het publiek riep: Kijk dan de Keizer is naakt, hij heeft geen kleren aan....
.

Dit verhaal gaat op voor de stikstof, het klimaat "probleem", de Corona, de oorlog Oekraïne en alles wat ze nog meer bedacht hebben.

Ooit staat ook in deze tijd het jongetje op.
En zal alles als een kaartenhuis in elkaar storten.
Daar geloof ik in en hou ik me aan vast.
+2
komelker 2
@Bartlehiemboer Niet best als je achter FVD gaat aanlopen.
de jonge
@komelker 2 kom eens concreet met iets waarmee ze fout zitten betreffende de stikstof..
+2
Bennie Stevelink
@Bartlehiemboer
Quote:
Dit verhaal gaat op voor de stikstof, het klimaat "probleem", de Corona, de oorlog Oekraïne en alles wat ze nog meer bedacht hebben.

Dus de Corona patiënten op de IC waren er in werkelijkheid niet? Die waren verzonnen?
Zorgmedewerkers die long-covid hebben zijn fantasten?
Er is in Oekraïne geen oorlog?
En als er wel oorlog is, is Poetin niet de dader maar het slachtoffer?
+1
Marco69
@Bennie Stevelink Corona was geen pandemie, er lagen niet op elke hoek vd straat 10 tallen lijken.
Niets meer dan een flinke griepgolf. Al die draconische maatregelen waren niet nodig en hebben meer schade aangebracht dan corona zelf.
Bartlehiemboer
@Bennie Stevelink
Misschien ook eens iets lezen over de ventilaties
Maar ga niet met u in gesprek. Ben er al jaren achter dat wij niet door 1 deur kunnen. Dan maar vermijden.
+2
Albert Altena
@Bartlehiemboer Dat je dit opschrijft zegt veel over jou denkwijze.
+4
Erik1979.
@Albert Altena inderdaad. Zegt veel over dat die denkt. Zouden meer moeten doen. Gewoon zelf nadenken. Klopt het wel. Veel mensen denken niet meer en lopen de staatspropaganda na. Het erge aan dat alles is dat die mensen de mensen die wel nadenken continue zwart maken maar geen argumenten zelf kunnen bedenken. Maar voor diegene die wel nadenken. Wat heeft dit forum voor zin als er niemand is die helemaal anders denkt en daarvoor uit durft te komen. Dat er alleen maar mensen zijn die achter de propaganda aan lopen. Zou dit helemaal overbodig zijn. Kun je ook gewoon de tv aan zetten en iedere avond even het indoctrinatie journaal kijken en de rest van de dag werken.
hans-hans
@Erik1979. dat heb je mooi geschreven
de Tank
@hans-hans maar of het klopt?
Bennie Stevelink
@Erik1979.
Quote:
Gewoon zelf nadenken.

Als complotdenkers zelf nadenken hoe komt het dan dat ze allemaal hetzelfde denken? Ze rennen als een stel losgebroken stieren achter elkaar aan.
Jannus
Quote Reactie van @Erik1979.:
de tv aan zetten

+5
pieta
@Erik1979. Ik denk ook zelf. Maar voor mij bestaat Corona, heeft onze uitstoot van stikstof invloed en heeft het gebruik van fossiele brandstof invloed op het klimaat. Mag je zo ook voor jezelf denken?

Hebben ze fouten gemaakt in het Coronabeleid : ja.
Moeten we iets aan stikstofuitstoot doen: ja, denk ik nog steeds. Wat we er aan moeten doen vind ik al heel wat lastiger. Maar realistischer beleid is ook nodig evenals haalbare normen.
Moeten we minderen op fossiele brandstoffen: Ja, om meerdere redenen. Klimaat, geldstromen beperken naar landen met discutabele normen en waarden, vermindering fijnstof etc.
+2
Erik1979.
@pieta iedere boer die het bestaan van corona ontkent is echt een grote idioot. Bij de kalveren hebben we er veel last van gehad en dat heeft iedere veehouder. Dat Covid 19 geen pandemie is volgens de oude classificatie staat ook vast. Ze hebben de classificatie voor de Covid19 uitbraak veranderd. Dat ze fouten gemaakt hebben staat vast. Of ze bewust fouten gemaakt hebben is de vraag die ik graag beantwoord wil hebben. Dat er veel mensen bang gemaakt werden vind ik een schandaal. Stikstof probleem is een beetje lastiger. NOx is op plaatsen vooral in stedelijk gebied een probleem lijkt mij. Ammoniak kan op plaatsen een probleem zijn voor een bepaald soort natuur. Dan is het de vraag of je dat soort natuur wenst. Ik geloof er totaal niet in dat het voor de aarde schadelijk is. Onze planeet draait zijn rondjes wel. Over fossiele brandstoffen ben ik simpel. Zolang de overheden wereldwijd alleen de keuzes maken om te sparen op brandstof waar de bevolking het moet betalen en niet daar waar het makkelijkste bespaard kan worden geloof ik niet in de oprechtheid van het fossiele gebeuren narratief.
+1
de Tank
@pieta Jij denkt alleen zelf na als je net zo denkt als ik en anders ben je beïnvloed door media die liegen 😬
+1
Bartlehiemboer
@Albert Altena

Precies !
+3
Bennie Stevelink
Bontenbal zegt niet dat het loslaten van 2030 fout was maar de manier waarop dat loslaten naar voren werd gebracht was fout.
+8
Frans1
@Bennie Stevelink Het doet zijn partij geen goed om door te blijven zeveren over gedane zaken. Zijn partij had niet de ballen om de stekker uit het kabinet te trekken, excuses blijven verzinnen over het hoe en waarom helpen niet meer
+10
hans1980
Als het nu 2030 of 2035 is???
Het hele kutbeleid moet van tafel
+2
demelkboer
@hans1980 ik zie het verschil tussen 2030 en 2035 ook niet. Afleidingsmanoeuvre
+1
EDOO
Droom maar lekker verder. Als je er aan wilt ontkomen moet je toch echt emigreren.
robbies
Het was een strategische fout om niet naar die grote woorden te handelen
jan4072@yahoo.com
Dat de politiek ons heel veel voor liegt staat wel vast. Wij moesten geloven dat het russische leger het op een na grootste was na de VS. Wat blijkt; allemaal tanks uit de tijd van de koude oorlog en in aantal kleiner dan het leger van Verenigd Koninkrijk en Frankrijk samen. En wij maar trouw 1,5% van ons inkomen aan het leger besteden. En meneer Hoekstra met z'n centjes naar belastingparadijs Panama (en vele anderen). Vertrouwen in onze politiek is gelijk geloven in sprookjes.
« Terug naar discussielijst

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden netjes , cda , stikstof , vvd , mark rutte , uitspraak , stikstofbeleid , nieuwsuur , den haag en henri bontenbal geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!