Verschillende kandidaten geselecteerd voor opvolging van opgestapte BBB-gedeputeerde

De BBB heeft verschillende kandidaten geselecteerd die de opgestapte gedeputeerde Jurie van den Berg op zouden kunnen volgen.

De selectiecommissie voert volgens partijvoorzitter Erik Stegink in deze periode gesprekken met de kandidaten. Die commissie bestaat uit een afvaardiging van de provinciale fractie en van het landelijke bestuur.

'Dit jaar nog kandidaat'
Stegink verwacht binnen twee maanden de juiste kandidaat-gedeputeerde te kunnen kiezen: "Daar zitten vorderingen in. Ik verwacht wel dat we nog dit jaar een kandidaat kunnen voordragen." Stegink sprak eerder nog de verwachting uit dat er in november al een opvolger zou zijn.

Het al dan niet vervangen van Van den Berg is voorlopig ook nog een discussiepunt binnen de Provinciale Staten. Sommige partijen vinden vijf gedeputeerden genoeg voor Flevoland en zijn van mening dat er geen opvolger voor de vertrokken BBB'er hoeft te komen.

Gebrek aan dossierkennis
Begin oktober stapte Van den Berg op, na een dienstverband van slechts drie maanden als gedeputeerde. Hij deed dat onder druk van heel wat partijen uit de Staten, die hem verweten dossierkennis te missen en geen weet te hebben van bestuurlijke procedures.

Wachtgeld
Dat Van den Berg opstapte toen hij net iets meer dan drie maanden in dienst was en daarom recht heeft op twee jaar wachtgeld, zorgde voor nog meer onvrede in de Staten.
 BBB heeft in Flevoland opvolger opgestapte gedeputeerde in beeld (nieuws.nl)

LELYSTAD (ANP) - De BBB heeft een selectie gemaakt van mogelijke kandidaten om in de provincie Flevoland de opgestapte gedeputeerde Jurie van den Berg op te volgen. De selectiecommissie, die bestaat uit een afvaardiging van de fractie en van het landelijke bestuur, voert volgens partijvoorzitter Erik Stegink in deze periode gesprekken met de kandidaten. Het bericht BBB heeft in Flevoland opvolger opgestapte gedeputeerde in beeld verscheen eerst op Nieuws.nl.

 Flevoland - Verschillende kandidaten geselecteerd voor opvolging van opgestapte BBB-gedeputeerde (omroepflevoland.nl)

De BBB heeft verschillende kandidaten geselecteerd die de opgestapte gedeputeerde Jurie van den Berg op zouden kunnen volgen. De selectiecommissie voert volgens partijvoorzitter Erik Stegink in deze periode gesprekken met de kandidaten. Die commissie bestaat uit een afvaardiging van de provinciale fractie en van het landelijke bestuur. 'Dit jaar nog kandidaat' Stegink verwacht binnen twee maanden de juiste kandidaat-gedeputeerde te kunnen kiezen: "Daar zitten vorderingen in. Ik verwacht wel dat we nog dit jaar een kandidaat kunnen voordragen." Stegink sprak eerder nog de verwachting uit dat er in november al een opvolger zou zijn. Het al dan niet vervangen van Van den Berg is voorlopig ook nog een discussiepunt binnen de Provinciale Staten. Sommige partijen vinden vijf gedeputeerden genoeg voor Flevoland en zijn van mening dat er geen opvolger voor de vertrokken BBB'er hoeft te komen. Gebrek aan dossierkennis Begin oktober stapte Van den Berg op, na een dienstverband van slechts drie maanden als gedeputeerde. Hij deed dat onder druk van heel wat partijen uit de Staten, die hem verweten dossierkennis te missen en geen weet te hebben van bestuurlijke procedures. Wachtgeld Dat Van den Berg opstapte toen hij net iets meer dan drie maanden in dienst was en daarom recht heeft op twee jaar wachtgeld, zorgde voor nog meer onvrede in de Staten.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden flevoland , druk , opvolger , opvolging , vervangen , van den berg en bbb geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!