Herfststorm Ciarán komt eraan en dit gaan we daar in Brabant van merken

Storm Ciarán raast richting Europa. Maar voor het zover is krijgen we woensdag nog een hele zachte herfstdag met tempraturen van 16 graden. Volgens Weerplaza gaat de herfststorm vooral in Frankrijk en Engeland voor problemen zorgen. In Brabant wordt het donderdag behoorlijk onstuimig en verder krijgen we 'typisch herfstweer'.

Meteoroloog Johnny Willemsen van Weerplaza heeft slecht nieuws voor alle stormjagers in Brabant. “Storm Ciarán gaat vooral huishouden in Noord-West Frankrijk en het zuiden van Engeland. Daarna zal het ook flink gaan stormen boven de Noordzee”, maar daar gaan we in Brabant niet veel van merken vertelt hij. Willemsen geeft daar ook een verklaring voor. “Dat heeft te maken met het feit dat de wind donderdag uit het zuiden komt. Dan vallen stormen meestal mee. Met een westenwind was het een ander verhaal geweest. Natuurlijk is er altijd nog een kans dat die draait, maar daar lijkt het nu niet op.”
Wel wordt het donderdag een onstuimige dag volgens de weerkundige. “We krijgen windkracht 6 met flink wat buien. Vooral in de nacht en de ochtend zal het flink regenen. Overdag is het een komen en gaan van buien.Komend weekend zal het nog ‘typisch herfstweer’ blijven. Maar woensdag wacht ons eerst nog een zachte herfstdag met 16 graden. “Dat is wel warm voor de tijd van het jaar”, geeft Willemsen toe. Maar dat is maar van korte duur.
 Herfststorm Ciarán komt eraan en dit gaan we daar in Brabant van merken (omroepbrabant.nl)

Storm Ciarán raast richting Europa. Maar voor het zover is krijgen we woensdag nog een hele zachte herfstdag met tempraturen van 16 graden. Volgens Weerplaza gaat de herfststorm vooral in Frankrijk en Engeland voor problemen zorgen. In Brabant wordt het donderdag behoorlijk onstuimig en verder krijgen we 'typisch herfstweer'. Meteoroloog Johnny Willemsen van Weerplaza heeft slecht nieuws voor alle stormjagers in Brabant. “Storm Ciarán gaat vooral huishouden in Noord-West Frankrijk en het zuiden van Engeland. Daarna zal het ook flink gaan stormen boven de Noordzee”, maar daar gaan we in Brabant niet veel van merken vertelt hij. Willemsen geeft daar ook een verklaring voor. “Dat heeft te maken met het feit dat de wind donderdag uit het zuiden komt. Dan vallen stormen meestal mee. Met een westenwind was het een ander verhaal geweest. Natuurlijk is er altijd nog een kans dat die draait, maar daar lijkt het nu niet op.” Wel wordt het donderdag een onstuimige dag volgens de weerkundige. “We krijgen windkracht 6 met flink wat buien. Vooral in de nacht en de ochtend zal het flink regenen. Overdag is het een komen en gaan van buien.Komend weekend zal het nog ‘typisch herfstweer’ blijven. Maar woensdag wacht ons eerst nog een zachte herfstdag met 16 graden. “Dat is wel warm voor de tijd van het jaar”, geeft Willemsen toe. Maar dat is maar van korte duur.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden nacht , warm , frankrijk , engeland , europa , brabant , storm , richting en nieuws geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!