Illustratie van:
10

Oliver 452 - Hef zakt erg snel

Allen,

Sind vorig jaar eigenaar van een Oliver 452 ofwel Same Aurora 45. Probeer deze trekker een beetje in ere te herstellen maar loop zo nu en dan tegen dingen aan. Zo ook onderstaand:

Nu is het probleem dat de hef van de trekker erg snel zakt, ik weet dat als je de trekker niet draait je je hef op de grond moet zetten om de druk er af te halen, wat netjes gebeurt (desondanks dat de hef uitzichzelf zakt). In dit geval zakt de hef ook met een draaiende trekker voorbeeld: als ik een grondbak met een half kuubie op de hef heb tijdens het draaien van de trekker zakt de hef zo snel en topt hij weer op dat de hele trekker zowat staat te springen op zn banden.

Nu lijkt mij dat er een keering in de hefinrichting oid doorlekt. Dus vraag ik of iemand mij enigsinds uit kan leggen waar en welke keering het kan zijn of kan vertellen waar ik tekeningen / service boek oid kan vinden. Ook dacht ik nog, zou het misschien iets met de diepte instelling van de hef kunnen zijn (groene hendel achter t stuur) ik sluit niks uit dus alle tips zijn welkom!

Deel dit topic

Reacties

Normale bediening van de hef doe je met de gele hendel (positieregeling)
De groene hendel is van de trekkrachtregeling en moet in de laagste stand staan als je gewoon de hef wilt gebruiken. Ik heb het idee dat dit niet helemaal klopt. Of de afstelling van de hendels.
@yoohan Niet goed beschreven bovenstaand dan inderdaad, voor wat duidelijkheid, de normale bediening van de hef doe ik inderdaad met de gele hendel. Maar doelde op dat het probleem misschien aan de trekkracht regeling, groene hendel, zou kunnen liggen.

@yoohan Als de trekker niet draait, zakt de hef dan als de trekkracht regeling verkeerd is ingesteld?
@AuroraBorealis Misschien eens aan Joop vragen. @joopsame78
+1
Kan een lekkende oliekering zijn maar evengoed en lek in het ventiel of slang/leiding. Dat de trekker bij stationair draaien de hef zo snel opbeurt dat de "trekker staat te springen op z'n banden" betekend dat de pomp zelf wel goed functioneert. Het lek zit ergens tussen de pomp en olieretour. Ik houd het op scheurtje in een leiding.
@jan4072 Dat is ook een goeie inderdaad. Er zit 1 enkelwerkend ventiel op en die lekt uitwendig niet, moet ik dan denken aan een inwendige lekkage?
+1
@AuroraBorealis De hefzuiger lekt in dit geval, en of een paar O ringen bij de regelschuif lekken.
Het overdruk ventiel zou ook kunnen lekken, de hefdeksel er af halen en dan zou je met gewicht in de hef een duidelijke lekkage moeten zien.
Ik heb alle boeken van de Aurora te koop mail: berendijk@kpnmail.nl
+1
@joopsame78 Kijk dat klinkt als een duidelijke diagnose, bedankt! Ik stuur gelijk even een mail.
@AuroraBorealis Het deksel er af is een fluitje van een cent een paar boutjes los en je kan de hele hef bekijken.
+1
Inderdaad een inwendige lekkage. Misschien dat je ergens een camera op een steeltje kunt vinden en die door een vul stop naar binnen brengen en misschien dat je dan kunt zien waar het lekt en anders dan zoals joopsame78 schrijft, hefdeksel eraf, gewicht in de heffing hangen en kijken waar het lekt.
Hallo.
Bij dit probleem lekt de rubber ring die om de zuiger van de hef ook wel manchette genoemd zit . hoe zwaarder de last hoe sneller hij op en neer gaat.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Oliver 452 en hebben de trefwoorden trekker , tekeningen , netjes , same , hefinrichting , banden , hef , grond , keering , hendel en grondbak geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0