Illustratie van:
11

Guldner G30S - Motor word heel snel heet

Hallo wie kan me helpen? Mijn guldner g30 word heel snel warm. Stationair worden de cylinderkoppen heel snel warm. Rond 170 graden. Cylinderkoppen zijn schoon en koel systeem werkt. Je voelt hem blazen onder het spruitstuk. Er komt netjes olie boven in de cylinderkop. Wie o wie kan mij helpen

Deel dit topic

Reacties

Een Guldner motor wordt sowieso erg warm, daarom is ooit vanaf de fabrikant geadviseerd om de beschermkap die voor het uitlaatspruitstuk zit te demonteren.
Is de motor verder onderin om de cilinders
Ook goed schoon daar stapeld zich veel vuil en stof op vooral als de motor zweet bij bijvoorbeeld de verstuiverlekleidingen.
Hoe heb je de temperatuur gemeten?
@Guldner1959 ja alles is goed schoon en ik heb temperatuur met een infrarood meter gemeten. 1 cilinderkop gaat naar 180. Andere 2 blijve rond 160/170 grade.
Olietemperatuurmeter plaatsen.
Bij Deutz motoren is 180 graden ook heel normaal hoor, ik durf niet te zeggen wanneer ze vast lopen. Maar als ze maar niet veel warmer worden dan die 180 graden. Heeft die motor het altijd al gedaan of kom je er nou spontaan achter? Als je alles goed schoon hebt dan zou het goed moeten gaan, zomer en winter. Hebben deze motoren van Güldner nog een oliekoeler? Wat voor motorolie heb je erin? Vooral bij een luchtgekoelde motor heeft de olie een hele belangrijke functie om te koelen.
Temperatuur is niet schrikbarend, maar koelribben onder in cilinders goed reinigen, maar ook de olie koeler moet GOED schoon zijn. Heeft hij veel onderdruk?
@Wim Nijsen nee motor heeft weinig onderdruk. Ik zal de koeilribben eens goed gaan controleren
@Daviddd zoals @Wim Nijsen zegt ook goed de oliekoeler net achter de motor controleren. Deze wordt meestal vergeten.
@Wim Nijsen ik zal de kleppen ook eens opnieuw stellen. Wie weet de klepspelling?
@Daviddd zowel in- als uitlaat 0.3 bij koude motor
@Valkenburg dankjewel
Koppen worden ook warmer dan de cilinders. Als je cilinder temperatuur goed is dan is er weinig aan de hand lijkt mij. Wel opletten dat je de trekker even 5 minuten stationair laat lopen voor het uitzetten.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Guldner G30S en hebben de trefwoorden olie , guldner , netjes , motor , spruitstuk , warm , Warmlopen , heet en koeling geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0