Klimaatconflicten aan de keukentafel: ‘Cheese is murder.’

Je bent veganist maar je partner houdt van spareribs. Of andersom: je klimaatbewuste dochter wordt boos als ze een ‘verspillend’ kadootje krijgt. Alledaagse ‘klimaatconflicten’ kunnen op het werk, thuis, met vrienden en familie voor lastige botsingen zorgen. Hoe gaan we daar mee om?

Iemand die dit onderwerp bij zijn vrienden alles behalve uitgesloten is, is Rutger Vaartjes (29), ook wel Rudger the Judger genoemd. Laatst was Vaartjes met vrienden op vakantie, en iemand een kaasplankje. Spottend riep hij: ‘ Kaas is moord! ' “Ik wilde een grap maken met een kern van waarheid, maar die werd mij niet door iedereen in dank behaald.” Twee vrienden vonden het irritant dat hij eigen idealen was aan de rest van de wilde opdringen. Dan had hij van tevoren maar moet zeggen dat hij niet met niet-veganisten aan tafel wilde.
 Klimaatconflicten aan de keukentafel: ‘Cheese is murder.’ (trouw.nl)

Je bent veganist maar je partner houdt van spareribs. Of andersom: je klimaatbewuste dochter wordt boos als ze een ‘verspillend’ kadootje krijgt. A...

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden familie , kaas en vakantie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!