Baas over eigen energie met Nederlandse thuisbatterij

Elektrificatie is het toverwoord de laatste jaren. Bij voorkeur gebruiken we de meest duurzame stroom, maar dat is niet altijd mogelijk. De eerste in Nederland geproduceerde thuisbatterij gaat de consument daarbij een handje helpen.

Roeland Nagel van Sessy : „De Sessy is overigens niet alleen interessant voor mensen met zonnepanelen. Met alleen de batterij kan er ook geld bespaard worden door slim op te laden.”

De Sessy-software heeft een koppeling met de APX-energiebeurs en weet wat de uurprijzen van elektriciteit zijn. Op het moment dat de prijs laag is, laadt de batterij op. Stopte je bijvoorbeeld rond het middaguur op 11 september 5 kW in de batterij dan betaalde je €0,50.

In de avond, wanneer het aanbod van opgewekte stroom lager is en de prijs veel hoger, betaal je voor diezelfde 5kW het vijfvoudige. En als de stroom eenmaal is opgeslagen, wordt het net ook lager belast.

sessy.nl/product/sessy/
 Baas over eigen energie met Nederlandse thuisbatterij (telegraaf.nl)

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden koppeling , stroom , energie , zonnepanelen , consument , batterij , laden , thuisbatterij , Avond en nederland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!