Illustratie van:
3

Pacton aanhangwagen - Wiel blokkeert alleen vooruit

Hoi,
Ik had een vraagje onze balen wagen heeft sinds afgelopen week ineens een probleem waar een wiel links achter niet vooruit wil rollen / blokkeert. Maar wel achteruit wil rollen. Het is een bwp as. Ik denk dat het misschien het wiel lager is. Wel typisch dat die 2 weken geleden nog met 14 Ton er op het gewoon deed. En leeg terug zetten ook nu wou ons pap hem even verzetten en hebben we dit probleem. De remmen kunnen het niet zijn die zijn niet aangesloten.
Alvast bedankt

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

+4
Er kan iets verschoven of weg geroest zijn waardoor er 1 remschoen op de trommel is gaan liggen. En dan dus vooruit blokkeerd.
Roest gaat ook door als de wagen stil staat.
Rustig even open maken en kijken hoe het er binnenin uitziet..
+1
De remmen zijn niet aangesloten maar zitten er nog wel op? Dan is de kans vrij groot dat de veer geknapt is die de remschoenen bij elkaar houden. Dus waarschijnlijk dat de onderste remschoen op de trommel ligt. Dat verklaart ook meteen waarom die alleen achteruit wil draaien.
@armpie heb inmiddels de achterkant er af kan get daar nog niet goed zien. Wou de naaf er afhalen maar helaas geen sleutel 95 dus die even morgen lenen en dan denk ik inderdaad gewoon de remmen er afhalen en weer dicht maken.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Pacton aanhangwagen en hebben de trefwoorden balen , hoi , rollen , remmen , aanhangwagen , balen wagen en pacton geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0