OM: Flevolandse afvalverwerker moet miljoenen terugbetalen

Een bedrijf uit Flevoland dat afvalproducten verwerkt, moet van het Openbaar Ministerie een geldboete van 100 duizend euro betalen en 2,85 miljoen euro terugbetalen. Het bedrijf verwerkt gebruikte dierlijke- en plantaardige oliën, vetten en dierlijke bijproducten en heeft volgens het Openbaar Ministerie in 2016 de onjuiste papieren gebruikt bij het leveren van afval aan biodieselproducenten.

De 2,85 miljoen euro zou volgens het OM gelijk zijn aan de extra omzet die het bedrijf gemaakt heeft door het gebruik van valse documenten. Naast de geldboete aan het bedrijf, heeft de directeur ook een boete van 50 duizend euro en een taakstraf van 80 uur opgelegd gekregen.

Herhaling voorkomen
De directeur en het bedrijf hebben volgens het OM een bekentenis afgelegd. Er zijn ook maatregelen genomen om herhaling te voorkomen. Zo wordt het personeel beter opgeleid en zijn er zelf maatregelen genomen om de documenten beter te controleren.

De Omgevingsdienst Flevoland & Gooi heeft tussen 2017 en 2022 toezicht gehouden op het bedrijf en is positief over de medewerking van het bedrijf. Het bedrijf heeft goed contact onderhouden met de dienst en lost de gebreken die worden doorgegeven ook echt op.
 Flevoland - OM: Flevolandse afvalverwerker moet miljoenen terugbetalen (omroepflevoland.nl)

Een bedrijf uit Flevoland dat afvalproducten verwerkt, moet van het Openbaar Ministerie een geldboete van 100 duizend euro betalen en 2,85 miljoen euro terugbetalen. Het bedrijf verwerkt gebruikte dierlijke- en plantaardige oliën, vetten en dierlijke bijproducten en heeft volgens het Openbaar Ministerie in 2016 de onjuiste papieren gebruikt bij het leveren van afval aan biodieselproducenten. De 2,85 miljoen euro zou volgens het OM gelijk zijn aan de extra omzet die het bedrijf gemaakt heeft door het gebruik van valse documenten. Naast de geldboete aan het bedrijf, heeft de directeur ook een boete van 50 duizend euro en een taakstraf van 80 uur opgelegd gekregen. Herhaling voorkomen De directeur en het bedrijf hebben volgens het OM een bekentenis afgelegd. Er zijn ook maatregelen genomen om herhaling te voorkomen. Zo wordt het personeel beter opgeleid en zijn er zelf maatregelen genomen om de documenten beter te controleren. De Omgevingsdienst Flevoland & Gooi heeft tussen 2017 en 2022 toezicht gehouden op het bedrijf en is positief over de medewerking van het bedrijf. Het bedrijf heeft goed contact onderhouden met de dienst en lost de gebreken die worden doorgegeven ook echt op.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden flevoland , boete , afval , personeel , bijproducten , papieren , omzet , contact en controleren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!