0

Keurmerk Private Lease

Dit keurmerk biedt je zekerheid en vertrouwen bij het kiezen van een samenwerkingspartner om een overeenkomst voor private lease mee af te sluiten. Het keurmerk is ontwikkeld in samenwerking met de Consumentenbond en wordt versterkt door de onafhankelijke Stichting Keurmerk Private Lease. Hier gaat een uitgebreide toetsing aan vooraf, die jaarlijks wordt herhaald bij aangesloten leasemaatschappijen.

Waarom een keurmerk?

Keurmerk Private Lease is in het leven geroepen omdat de vraag naar privélease sterk is toegenomen, waardoor steeds meer partijen dit soort leaseconstructies zijn gaan aanbieden. Het Keurmerk Private Lease helpt je beoordelen welke leasemaatschappijen je kunt vertrouwen. De overheid vindt het waardevol dat de consument eerlijk wordt geïnformeerd om zo een weloverwogen keuze te kunnen maken. In het bestuur zijn diverse partijen vertegenwoordigd vanuit de de autobranche en consumentenorganisaties.


Waar het Keurmerk Private Lease voor staat

Het keurmerk staat voor veilig, verantwoord en vertrouwd leasen. Keurmerk Private Lease biedt jou een kwaliteitsindicatie om betrouwbaar een privéleasecontract af te kunnen sluiten, en biedt je de volgende zekerheden:
  1. Eerlijke algemene voorwaarden: de algemene voorwaarden zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met de Consumentenbond.
    Compleet product: dit betekent dat er volledige duidelijkheid is wat er bij de leaseprijs zit inbegrepen.
  2. Bescherming tegen te hoge financiële lasten: de leasemaatschappij bekijkt en beoordeelt in samenspraak hoeveel je wilt en kunt betalen voor je private lease contract. Dit biedt de consument zekerheid dat ze de maandelijkse leasekosten ook werkelijk kunnen dragen.
  3. Bedenktijd van 14 dagen: op basis van het consumentenrecht heb je 14 dagen bedenktijd om een weloverwogen keuze te maken. Deze bedenktijd gaat in na ondertekening van het leasecontract.
  4. Zekerheid bij klachten: krijg je te maken met een geschil, dan wordt dit opgelost door een onafhankelijke geschillencommissie.

Gedeelde algemene voorwaarden

Iedere leasemaatschappij met Keurmerk Private Lease gebruikt dezelfde algemene voorwaarden. Daarnaast heeft elke leasemaatschappij aanvullende voorwaarden die per maatschappij verschillen. Verder kunnen afzonderlijke verzekerings- of dekkingsbepalingen en andere voorwaarden van toepassing zijn. De aanvullende voorwaarden en de andere eigen voorwaarden van een leasemaatschappij kunt u bij die maatschappij opvragen.

Meer weten? Ga naar www.keurmerkprivatelease.nl

Ons forum kan jouw hulp goed gebruiken!

Op EVFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over elektrische auto's, plug-in hybrides en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische EV fansite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!