Drako GTE - Supercar van 1,2 million dollar: testritje

Het bedrijf werd opgericht door Dean Drako, beter bekend als de mede-oprichter en CEO van het technologiebedrijf Barracuda Networks, en Shiv Sikand, een elektrotechnisch ingenieur en mede-oprichter van IC Manage.

Ze hebben 10 jaar lang gewerkt aan de Drako GTE en bij de onthulling beweerden ze de auto snel te kunnen leveren, rechtstreeks vanaf het testcircuit - iets wat zeldzaam is voor een EV startup.

Electrek kreeg daar vorige week het bewijs van toen Drako hun uitnodigde op het Thermal Club-racecircuit net buiten Palm Springs voor een ritje en walkaround van een werkend prototype van de elektrische supercar van een miljoen dollar.

Om ons te rijden hadden we de eer om Valentino Balboni, de legendarische Lamborghini testrijder, de auto tot het uiterste te laten gaan op het circuit. U kunt de video hier bekijken met de testrit aan het einde:


De GTE is overigens gebaseerd op de Karma. Dat kun je vooral van de zijkant goed zien. Vooral de neus – die nu wat Mazda MX-5-trekjes heeft – is door Drako goed vermomd. Van de onderhuidse Fisker-techniek liet de Amerikaanse fabrikant overigens niets heel. De plug-in hybride aandrijflijn van de Karma moest wijken voor vier elektromotoren en een 90 kWh-batterij.  

Het gaat wel wat vragen van je laadstation. Met zijn vermogen van 1217 pk haalt de GTE een top van 331 km/h. Over een actieradius rept Darko niet, maar wel over de maximale laadsnelheid, die 150 kW bedraagt. Daarmee zit de GTE in theorie na iets meer dan een half uur weer op een laadniveau van 80 procent.  

autowereld.com/nieuws/autonieuws/…

Reacties

Tinus
Hier een video van de Drako GTE vs. de Tesla Model S P100D:

Ons forum kan jouw hulp goed gebruiken!

Heb jij ervaring met de Geen en hebben de onderwerpen elektrische auto , dean drako , thermal club en valentino balboni geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door Drako foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische EV fansite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!