Tesla-kleintje maakt indruk

Grasbaal
Het is misschien wel dé elektrische auto van dit jaar: de Tesla Model 3. De kleinere Tesla die elektrisch rijden naar een breder publiek moet brengen. Maakt de auto zijn torenhoge verwachtingen waar? Je ziet het in deze Tesla Model 3 review.

Hét gebied waar de Model 3 zich - net als andere Tesla's - van de concurrentie onderscheidt is de hoeveelheid tech die Tesla in deze auto heeft gestopt. Niet zo gek natuurlijk voor een bedrijf dat zijn roots heeft in Silicon Valley. Bij WANT juichen we extra tech-snufjes natuurlijk altijd toe.

Misschien wel de belangrijkste toevoeging is Autopilot; een verzameling van hulpmiddelen die ervoor zorgt dat de Model 3 op de snelweg bijna autonoom kan rijden. Hardwarematig is 'ie er zelfs al helemaal klaar voor. Zodra de software en wetgeving rond autonoom rijden klaar zijn brengt de Model 3 je geheel zelfstandig van huis naar werk.

Ander leuk technisch snufje: het grote scherm in de middenconsole. Daarmee bedien je de Tesla Model 3, maar je kunt er nog veel meer mee. Browsen, navigeren, Spotify luisteren en zelfs gamen behoren tot de mogelijkheden. Alsof dat nog niet genoeg tech is in een auto, heeft Tesla ook de smartphoneintegratie erg goed voor elkaar. Je smartphone is je sleutel en je kunt op afstand alvast de airco of verwarming aanzetten.

Nog een voordeel van de Tesla Model 3: hij heeft een grote range. Vergeleken met andere elektrische auto's, althans. De door mij geteste Long Range-variant komt op papier 560 kilometer ver. De basisversie komt volgens het specificatiekaartje 409 kilometer ver. In de praktijk liggen die getallen – afhankelijk van de omstandigheden – meer op respectievelijk 400 en 300 kilometer. Nog steeds ruim voldoende voor woon-werkverkeer.

Voor langere ritten kun je bij Tesla's eigen Superchargers terecht. Dat zijn snellaadpalen die op fijne plekken staan en makkelijk in gebruik zijn. Geen gedoe met pasjes; alles gaat via je Tesla-account. Bovendien hoef je niet eens na te denken of en wanneer je langs zo'n lader moet: dat doet de navigatie van de auto voor je. Half uurtje laden, en je kunt weer een uur of 2,5 rijden. Prima dus.

Ons forum kan jouw hulp goed gebruiken!

Hebben de onderwerpen Preview , testrit en auto geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische EV fansite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

ONDERWERPEN