Rivian R1S

Foto's
8
Video's
2
Topics
3

Ervaring

Elk lid kan zijn ervaring met deze prachtige machine toevoegen. Word ook lid »

Alles over de Rivian R1S

De Rivian R1S is een elektrische SUV van een nieuwe Amerikaanse autofabrikant. De R1S SUV vertoont gelijkenissen met de oudere Range Rover. De R1S staat gepland voor begin 2021, maar ondervindt nu al concurrentie van bestaande elektrische SUV's zoals de Tesla Model X en Audi e-tron. Rivian rekent zijn voertuigen daarentegen aan als ruiger en avontuurlijker. Daarom maakt de R1S gebruik van een aandrijflijn met een elektromotor op elk wiel, waardoor hij vierwielaandrijving krijgt, plus luchtvering die de R1S meer bodemvrijheid geeft. Het schermt ook met prestatiecijfers van 750 pk en de mogelijkheid om van 0 naar 100 kilometer per uur te gaan in een Ferrari-achtige drie seconden. Er zijn drie accupacks beschikbaar: 105 kWh, 135 kWh of 180 kWh. De actieradius is naar verluidt maximaal 640 km per lading. Uiteraard is deze auto geknipt voor Amerika, wat niet wegneemt dat de exportmarkten naar verwachting een jaar na de leveringsstart worden bediend. Gaan we de Rivians ook in Nederland regelmatig zien?

Rivian R1S nieuws

Nieuwe foto's van Rivian R1S duiken op

3 februari 2020
Rivian had voor de Fully Charged USA dagen zowel de R1S als de R1T meegenomen. De foto's laten enkele mooie details zien die niet op de persfoto's staan.

Rivian R1S SUV komt met vier verschillende dakopties

31 januari 2020
De elektrische SUV van Rivian komt met vier verschillende dakopties wanneer deze in 2021 in de verkoop gaat, kondigde het bedrijf aan in een tweet. De vier daken omvatten: een vast stalen dak een vast glazen dak een vast elektrochroom glazen dak dat het automatisch donker kan maken of aan de bestuurder kan overlaten een dak met twee ondoorzichtige lift-out composietpanelen Kopers die een conventioneel schuifdak willen dat frisse lucht binnenlaat met een druk op de knop, hebben pech. Er komt geen schuifbaar dakraam in de R1S. Het bedrijf deed de aankondiging op Twitter in antwoord op een vraag van een R1S-reserveringhouder.