Rivian R1S
Forum

Foto's
8
Video's
2
Topics
4
De Rivian R1S is een elektrische SUV van een nieuwe Amerikaanse autofabrikant. De R1S SUV vertoont gelijkenissen met de oudere Range Rover. De R1S staat gepland voor begin 2021, maar ondervindt nu al concurrentie van bestaande elektrische SUV's zoals de Tesla Model X en Audi e-tron. Rivian rekent zijn voertuigen daarentegen aan als ruiger en avontuurlijker. Daarom maakt de R1S gebruik van een aandrijflijn met een elektromotor op elk wiel, waardoor hij vierwielaandrijving krijgt, plus luchtvering die de R1S meer bodemvrijheid geeft.

R1S specificaties

Het schermt ook met prestatiecijfers van 750 pk en de mogelijkheid om van 0 naar 100 kilometer per uur te gaan in een Ferrari-achtige drie seconden. Er zijn drie accupacks beschikbaar: 105 kWh, 135 kWh of 180 kWh. De actieradius is naar verluidt maximaal 640 km per lading. Uiteraard is deze auto geknipt voor Amerika, wat niet wegneemt dat de exportmarkten naar verwachting een jaar na de leveringsstart worden bediend. Gaan we de Rivians ook in Nederland regelmatig zien?

Rivian R1S gebruikers FAQ


Gaat de Rivian R1S beschikken over Carplay?

Ik zie nergens of de auto beschikt over Carplay? Dat zou jammer zijn, aangezien Carplay echt geweldig is..
+1
Volgens diverse online posts krijgen de Rivians geen Carplay, maar is er wel een uitgebreider Audio pakket.
reddit.com/r/Rivian/…

Verbeter dit antwoord

Wanneer komt de R1S naar Europa/Nederland?

Van alle elektrische SUV's spreekt de Rivian R1S mij het meest aan. Heeft iemand al iets gelezen over wanneer Rivian denkt de Europese markt te kunnen bestormen?
Volgens WhatCar wil Rivian binnen 12 maanden na de introductie in de VS de verkoop in Europa opstarten. Het is inderdaad een toffe auto.
Quote:

US sales are the first goal for Rivian, but it plans for a European launch within 12 months, including in the UK in right-hand drive.

Verbeter dit antwoord