MG ZS
Forum

Foto's
8
Video's
1
Topics
2
De MG ZS EV is de eerste elektrische auto van het merk MG, dat nieuw leven ingeblazen is nu het in Chinese handen is. De ZS EV kost ongeveer evenveel als een SUV van vergelijkbare grootte die op benzine of diesel rijdt. Dat is nog steeds ver onder wat je zou betalen voor gelijkwaardige elektrische SUV's, zoals de Hyundai Kona Electric en Kia e-Niro. In feite is de ZS EV zelfs goedkoper dan kleinere EV's, zoals de Renault Zoe en Nissan Leaf. De officiële 0-100 sprint neemt een zeer respectabele 8,5 seconden in beslag, en je hebt niet het gevoel dat je meer power nodig hebt. De ZS EV kan tot 50kW van een openbaar snellaadpunt halen, wat een 0-80% lading oplevert in ongeveer 40 minuten. Met thuis laden met behulp van een 7.2 kW wallbox, zoals de meeste eigenaren zullen doen, duurt het ongeveer zes en een half uur om de 44.5kWh batterij van de auto volledig op te laden als deze leeg is. Het rijbereik bedraagt op papier 263 kilometer.

MG ZS gebruikers FAQ


Thuis opladen wordt verhinderd door gemeentelijke werken

Binnenkort wordt onze straat opgebroken en is ons huis enige tijd niet bereikbaar met de auto. Daarmee is ook het thuis opladen in die periode niet mogelijk. De gemeente stelt, dat we moeten laden bij een openbaar laadpunt en dat de kosten daarvoor voor eigen rekening zijn. Ik kan helaas geen…

Heeft de MG ZS EV een trekhaak optie?

Ik gebruik toch regelmatig een aanhangwagen. Kan ik dan met de MG ZS uit de voeten?
+2
Nee, volgens de website van MG is de ZS "niet bedoeld om mee te trekken".

mg.co.uk/mg-zs-electric/faqs/

Je kunt de elektrische auto wel bestellen met een afneembare trekhaak, maar deze is niet om een aanhangwagen mee te trekken. Deze afneembare trekhaak is onder andere geschikt voor fietsen- en bagagedragers. Met de trekhaak onder je MG ZS EV kun je dus voortaan je fietsen gewoon meenemen.

De trekhaak is daarnaast alleen verkrijgbaar voor de Comfort en Luxury uitvoering en beschikt over een 13-polige elektrische aansluiting. Houd er wel rekening mee dat de maximaal toegestane kogeldruk 75 kg is.

Uiteraard zijn er wel kosten aan verbonden. De prijs voor een trekhaak (inclusief montage, inleren en BTW) is 875 euro.

Verbeter dit antwoord

MG ZS uitvoeringen en specificaties

MG ZS EV

Modelvariant EV
Beschikbaar vanaf 11-2019
Beschikbaar tot
Soort aandrijving BEV
Vermogen aandrijving 105 pk
Koppel aandrijving 353 Nm
Acceleratie 8.2 s tot 100km/u
Topsnelheid 140 km/u
Actieradius 225 km
Soort stekker Type 2
Laadvermogen 7.4 kW
Laadfases 1
Stroomsterkte 32 A
Laadtijd 435 min.
Laadsnelheid 31 km/u
Accucapaciteit (bruikbaar) 44.5 kW
Accucapaciteit (volledig) 44.5 kW
Accucapaciteit (schatting) B kW
Lengte 4314 cm
Breedte 1809 cm
Hoogte 1620 cm
Gewicht 1518 kg
Zitplaatsen 5 personen