Molcon blokken monteren voorbereiding dubbellucht

Ik zit er over te denken Molcon blokken te monteren op mijn velgen. Heb zelf nog geen setje dubbellucht maar wil de velgen er wel alvast op voor bereiden omdat deze nog een keer over gespoten moeten worden. Nu is de vraag past een 3 ster ook op een 5 ster montering? Zodat ik niet perse hoef te zoeken naar een R34 5 ster maar er ook gewoon een R34 3 ster op kan als deze toevallig op mijn pad komt. Ik hoor graag van jullie hier over denken.

Deel dit topic

Reacties

+6
robbin lamers
Nee, dat past niet, als je drie ster hebt is de verdeling gelijk over de velg van de drie blokken, en bij 5 met 5 blokken, je kunt er eentje dubbel gebruiken, dus dan kom je uit op 7 blokken. met een hele rare verdeling in de velg. Ik zou zoeken naar een setje 5 ster, en dan gewoon 5 blokken in lassen, dat lijkt ook netjes.
Een Molcon ring kunnen wel alle soorten in, maar die zijn weer duurder in de aanschaf.
@robbin lamers oke duidelijke uitleg die sterren hebben dus de haken gelijk over de velg verdeeld zitten. Ik heb aan de binnenkant al 3 ster blokken zitten dus vandaar de vraag. maar dan wordt de trekker behoorlijk wat breder. En omdat deze er toch al zitten dacht ik dan 2 er bij en dat dit wellicht ook past. Heeft niet heel veel toegevoegde waarde om op meerdere spoorbreedtes dubbellucht te kunnen rijden voor mij maar deze blokken zitten er toch al.
robbin lamers
@kevin-van-eckendonk Ik weet niet hoeveel pk je hebt? maar anders is een 3 ster prima als je niet te gek doet. hebben wij aan de Hanomag ook nog, gaat wel, maar houd niet over met 90PK
@robbin lamers is een John Deere 2030 met ongeveer 70PK motor vermogen
Pieter Buren
@kevin-van-eckendonk 3 ster is tot 68pk zegt de brochure van molcon. Gebruikt zijn die setjes wel wel goedkoper dan 5 ster.
@Pieter Buren oke dus ik zit net op het randje van 3 of 5 ster Molcon? Wat zou ik er dan het beste op kunnen maken?
+2
Fendt926Driver
Quote Reactie van @kevin-van-eckendonk:
oke dus ik zit net op het randje van 3 of 5 ster Molcon? Wat zou ik er dan het beste op kunnen maken?

Voor alle gewone werk gaat 3 ster prima.
Voor trekkertrek altijd de zwaarste nemen
Pieter Buren
@Fendt926Driver inderdaad. En qua zwaar trekwerk kan ik alleen maar cultiveren en diepwoelen bedenken.
+1
J asper
@Pieter Buren Kilveren
@Fendt926Driver hier in de buurt mag je niet overal met dubbellucht mee doen zo ver ik weet dus dat zal waarschijnlijk niet gebeuren met de dubbellucht, maar zal ff de reglementen na kijken. Ben wel van plan om een keer mee te doen voor de fun. Het hoofddoel voor mij is toch wel echt verlagen bodemdruk. Zeker met dit nat weer is dit wel handig als je dat kunt.
+1
967BJW
Is het niet beter om een molcon-ring in te lassen? Kun je gemakkelijker inlassen dan blokken...
+1
jammermaarhelaas
Een ring is wel mooi wanneer je met bv een 3, 5 of 7 ster op hetzelfde wiel wilt werken. Alleen de prijs voor een ring is ook veel hoger dan de prijs voor blokjes.

Mijn ervaring is dat het met blokjes, en dan zeker vanaf 5 ster, ook goed werkt qua aan en afkoppelen van het wiel. Een 5 ster centreert zich goed, bij een 3 ster is het wat meer gedoe om de haken goed in de blokjes te krijgen, vooral bij de grotere maten zoals 38 inch. Maar ook gezien de belastbaarheid denk ik dat je nog maar zelden een 3 ster 38 inch tegenkomt.
+4
robbin lamers
Quote Reactie van @jammermaarhelaas:
k ik dat jen no

Wij hebben afgelopen jaar bij de Renault de molcon ring er uit geslepen, en er 5 blokken in gelast, waren er helemaal klaar mee 2 setjes dubbellucht krom getrokken in de ring, en er blijft altijd water en zand in staan, doe ons maar blokken, goedkoper en vinden wij degelijker.
RaHeados
@robbin lamers aankoppelen lijkt me wel een gedoe, zeker als je ze er vaak aan en af doet. Als ze een poos blijven zitten is het niet erg als het iets moeilijker is met aankoppelen
robbin lamers
@RaHeados A weet ik niet, wij hebben 2 setjes 13.6r38 en 1 setje 12.4r46. maar die gooi je er opzich zo aan. Bij een ring moet je hem ook netjes voor het blokje zetten. Belangrijkste is trekker goed op hoogte, mooiste is een net te dikke klos onder het wiel, zware machine in de hef, en dan beetje met de hef spelen, zet je hem zo op hoogte. En dan druk je ze er in 5 min aan. Maar daar word je vanzelf handig in.
jammermaarhelaas
@robbin lamers

Hoeveel haken hebben die wielen?
Mijn ervaring met 5 ster was enkel op een stageadres, maar dat ging prima.
+1
robbin lamers
@jammermaarhelaas hebben beide, 5 en 3 ster. de 13.6r38 wieljtes gooi je er zo aan, die 46 inch cultuur hebben iets meer een eigen mening zullen we maar zeggen, en dan goed aandraaien en ff keertje natrekken.
+1
RaHeados
@robbin lamers meestal doen we het met lege trekker en een dunne plank. Nu met nieuwe banden lukt het zo ook wel, alleen wat draaien om juiste afstand van bijtel naar de ring te hebben. Dan draai je hem ook zo vast.
Hebben 2 setjes, 18.4r38 en 12.4r46. De smalle gaat vele malen makkelijker doordat die een stuk minder weegt 😅
Holkenborg
@RaHeados Als je geen dichte velgen hebt kan je de dubbellucht heel makkelijk draaien als je er een weidepaal door steekt, wij hebben thuis in de ene trekker blokken en de andere een ring, in de ring blijft de dubbellucht altijd ronddraaien als je een bocht maakt en met blokken niet.
RaHeados
@Holkenborg dan draai je hem niet goed aan, zelden als die iets draait, maar dan is het eerder op de kuil dan met een bocht. Wij hebben dichte velgen en bij de andere trekker zo'n plaat er in, maar niet open voor een weide paal.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden dubbellucht , velgen , monteren en molcon geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
20
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0