Walvoil ploegventiel, wil niet goed wentelen

Dag allen,

Ik heb laatst een ploeg gekocht.
Maar hij wil niet fijn wentelen, hij blijft hangen op het middelpunt, waneer de cilinder net weer uit moet. Naar mijn idee kunnen het twee dingen zijn. Of hij kan de olie niet kwijt of het ventiel wil niet overslaan of schakelen. Ken de vakterm niet πŸ˜…

Er zit een Walvoil pm 902748/002 op. Ik kan op internet eigenlijk weinig nuttigs vinden hoe ik deze moet afstellen.

Heeft iemand toevallig ervaring met deze ploegventielen? Of kan iemand een schema hiervan vinden?

Groetjes Keesflodder

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

deufi
Dan heb je te weinig druk van de trekker, en keert hij weer terug naar de stand waarin hij stond. Meer gas geven tijdens het wentelen helpt. Dat gebeurd bij onze Kverneland (en de vorige) ook als we stationair gaan wentelen.
keesflodder
@deufi nouja hij gaat niet terug naar de stand waar hij stond. Hij blijft gewoon Middenop staan. Dus ik vraag mij af of hij wel goed overslaat in het blok.
Klein Rot
@keesflodder
Heb je het ventiel van de trekker wel zo ingesteld dat hij olie blijft leveren als de druk toeneemt. Dit gedrag is een reactie van het ls systeem van de trekker.
keesflodder
@Klein Rot ls heb ik er niet op zitten, het is gewoon een normaal ventielenblok.
keesflodder
Dit heb ik nog kunnen vinden over het ploegventiel.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+1
Fendt926Driver
@keesflodder heb hier gehad dat de snelkoppelingen niet meer genoeg open gingen.
2 nieuwe snelkoppelingen aan de slang van de ploeg en het draaide weer als vanouds
+1
keesflodder
@Fendt926Driver aan zoiets zat ik eigenlijk ook aan te denken, er zit ook nog een smoorventiel op de leiding. Die er tussen uit en nieuwe koppelingen proberen. Want het lijkt echt dat hij wentelt dat hij de olie niet kwijt kan. Want hij gaat al over het dooie punt en dan gaat hij terug naar de middenstand
Fendt926Driver
Quote Reactie van @keesflodder:
er zit ook nog een smoorventiel op de leiding. Die er tussen uit en nieuwe koppelingen proberen.

Probeer het 1 voor 1 want als je er 2 verandert tegelijk weet je nog niet welke het nu was
mfrijder
@keesflodder ik zie geen omschakel ventiel in dit blok zitten, allen een overdruk klep en een remklep.
jammermaarhelaas
Heb je het overdrukventiel op het ventielblok al bijgeteld? Misschien kan dit al de oplossing zijn gezien de tekening ?
Ik zou dan wel vooraf de huidige stand markeren/omwentelingen tellen zodat je altijd weer terug kunt naar de huidige stand wanneer dat nodig is.

En de smoorklep in de leiding eerst eens helemaal open draaien en slagen tellen. Voorzichtig zijn als ie wel wentelt, dan zo nodig ventiel sluiten voordat de ploeg op de aanslag ramt (ik neem aan dat de smoorklep er voor dient de klap tegen de spindel op de ploegbok af te zwakken).
+2
keesflodder
@jammermaarhelaas heb het inmiddels gevonden, hij draait nu als een tierelier πŸ‘ŒπŸ»πŸ‘ŒπŸ» het was inderdaad de instelling op het overdruk ventiel. Het ventiel wou niet overschakelen. Paar slagen los gedaan en het werkte.
+1
jammermaarhelaas
@keesflodder

Ik zie nu dat de instelknop op het omschakel-ventielschuif zit (het pijltje, en niet op het overdruk-ventiel wat ik eerst dacht) deze stond dus te strak, dus in lijn met de opmerking van @deufi van te weinig druk.

Mooi dat het nu werkt en dat je even terugkoppelt wat het resultaat is.
+3
keesflodder
Bedankt allen voor de reacties, ideaal als er mensen een beetje verstand van hebben. Dan hoef ik de plaatselijke mechanisatie niet direct te bellen en ik leer er ook nog van! Nogmaals bedankt πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden olie , ploeg , hydrauliek , afstellen , schema , ervaring , internet , cilinder en schakelen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0