Ervaring trioliet triomaster s

Goedemorgen,

Wie heeft er ervaring positief/negatief met de trioliet triomaster s?

Ben niet perse opzoek naar een nieuwe happer, maar het uitkuilen van de mais zou, zover ik denk makkelijker en beter gaan met zo'n happer. Gras gaat wel gewoon super en kan denk ik niet netter.

Ik hap de mais nu met een redrock happer met tanden. Gaat opzich best maar ik moet de mais dus altijd eerst los gooien en opscheppen met de schepbak i.v.m. morsen.

Wat mij opvalt op filmpjes is alleen dat het lijkt alsof het met zo'n trioliet niet echt netjes gaat en evengoed plukken trekt.
- Is dit echt zo of valt dat mee?
- Hoe is de slijtage/ evt breken van messen na een aantal jaren? Meen dat de zelfladers best gevoelig waren voor brekende messen?

Verder lijkt de happer me wel lomp, en sowieso aardig duur

Deel dit topic

Reacties

2850Johndeere6R
Ik denk dat je je tekst even langs lopen moet ivm je T9 op je telefoon. Staan een paar woorden tussen die wat anders moeten zijn denk ik😉
+1
mf 6150
@2850Johndeere6R
Had t meeste al nagelopen maar is dus weer versprongen🤣
Deutz-Fahr-Rijder
Wij hebben er thuis hele goede ervaringen mee. De happer hangt aan een voorlader bij ons en zouden zo gouw niet anders willen, snijvlak is altijd netjes strak, als de kuil maar vast zit. Gaat binnenkort de 3e set messen in 14 jaar tijd op. Komen kijken mag altijd, koffie staat klaar.
zettelmeyer
@Deutz-Fahr-Rijder nog niet last dat die scheurd? Krijg regelmatig fotos op snap dat collega er mee aant lassen is....
+1
marco2250
@zettelmeyer dat zie je meer en die dikke cilinders ernaast vond ik zelf ook niet meevallen flingk heeft dat mooier voor elkaar ook minder hoog bij het bedrijf waar ik werkte daar had je wel een dat de shovel door de kiep cilinder gjng omdat die bak van trioliet bar hoog is uitgeklapt
Deutz-Fahr-Rijder
@zettelmeyer nee bij ons scheurt de bak zelf nog niet hoor, alleen de messen als ze ouder worden. En een keer op een silomuur happen worden ze ook niet beter van. Maar de bak zelf nog geen problemen mee.
+1
claasfendt
@Deutz-Fahr-Rijder nu denk ik ook dat jullie er erg zorgvuldig mee om gaan anders hield je trekker en voorlader het ook niet zo lang vol, blijft een uitdagende combinatie
J asper
Zag ik op fb voorbij komen👍🏻 Van de triomaster zie ik op foto’s en filmpjes vaak minder nette kuilen. 🙈 Maar in echt heb ik ze nog nooit ziet happen.

(klik om te vergroten)

+1
mf 6150
@J asper
Dit is wel kakstrak ja, precies wat je zegt dat valt mij ook op
+1
frank_mf
@mf 6150 Flingk heeft ook veel meer maten dan de Triomaster als ik het goed heb. 3 hoogtes en meerdere breedtes.
+1
LKamphorst
@J asper heb deze wel gezien. Heeft mijn voorkeur als ik een iets anders moet. We Voeren nu met Triomix met een vast mes. Ook tevreden over maar om zo’n slagschip van een happer in de shovel te hebben lijkt mij nogal lomp werken. Ook om er losse grondstoffen mee op te pakken lijkt mij de flinkh fijner werken
ZetorTwente
@LKamphorst Losse grondstoffen pakken met de flingk gaat je tegen vallen, dat guurt je langs de cilinder, nadeel van de cilinder in de bak. (of flingk mag dit recent aangepast hebben)
+4
Ares550rz
Dit is met een Triomix gesneden. Dichtheid en ds% van de kuil zegt ook veel. De mais van 2021 sneed veel beter dan de drogere mais van 2022

(klik om te vergroten)

fendtthebeste

Deze zag ik net toevallig voorbij komen. Het snijvlak ziet er netjes uit, maar je ziet toch wel bij de drogere kuil dat hij aardig aan het plukken en trekken is bovenin.
+1
Fendt926Driver
@fendtthebeste die boer zit hier in de buurt.
Woont strak aan de straat. Dus iedereen zou het strakke snij oppervlak kunnen bekijken.

Wel makkelijk met voeren als je 2 verreikers hebt.
1 met bak of schuif en de andere met de happer in.
+1
Fendt926Driver
Quote Reactie van @Fendt926Driver:
die boer zit hier in de buurt.Woont strak aan de straat. Dus iedereen zou het strakke snij oppervlak kunnen bekijken.

Ben er net langs gereden.
Zo liggen zijn kuilen erbij als er niet gefilmd wordt.
Ook prima dus

(klik om te vergroten)

Deze foto is iets rijdend genomen en daarom iets minder dcherp.
Maar lag er ook strak bij

(klik om te vergroten)

Strak gesneden

(klik om te vergroten)

Netjes uitgekuild
Deutz-Fahr-Rijder
@fendtthebeste met zulk droog spul moet je wat dieper happen zodat hij genoeg weerstand heeft om een net snijvlak achter te laten.
BEboer
Hier is buurt heb je frickelo, Devos en vdw allemaal landbouw constructie bedrijven die dingen bouwen zoals je wilt. Had ik een grote verreiker of shovel ik bouwde dezelfde kuilhapper als ik nu maar dan 3meter breed, zo kun je de voergoot en langs de sleufsilo mooi schoonschuiven zonder met je machine ergens aan te slepen.
+2
RaHeados
@BEboer wij hebben de bak daarom ook 10cm ofzo breder aan beide kanten van de shovel, kan je toch best goed langs de muren happen en rijden. Hebben we met de dichte en puin bak ook. Werkt wel prettig
+2
mf 6150
@BEboer
Geen coating op de vloer? Heb toen een rubberschuif zonder staalinleg genomen om t restvoer weg te schuiven, veel makkelijker
BEboer
@mf 6150 geen coating nu ook met klein schuifje maar denk dat het zoveel kwaad nt zou kunnen "zachtjes" schrepen met de bak.
mf 6150
@BEboer
Dat ken ik, deed pa voorheen ook omdat we niets anders hadden. Ziet de strepen er toch wel in staan. Buiten dat krijg je t veel netter weg met een schuif is mijn ervaring
BEboer
@mf 6150 we doen restvoer wegschuiven en voer aanschuiven als er niet veel ligt doen we zo. Op termijn zou ik graag rubberschuif hebben op het principe van de voerband dat we gewoon kunnen opscheppen.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

RaHeados
@BEboer als je geen coating hebt kan je er idd best meer over de grond heen. Zijn er ook genoeg die t niet "zachtjes" doen
+1
hebbink
Als je voor zo'n happer kiest zou ik zeker voor een Flingk gaan. Veel robuuster gebouwd dan een Trioliet. Geen elektrische beveiliging erop die storing geeft. Messen blijven veel langer heel dan bij Trioliet. Prijs zit weinig verschil in. Heb er 2 jaar geleden eentje aan een klant verkocht die een trioliet had, is dik tevreden!
RaHeados
@hebbink wat is er elektrisch voor beveiliging dan? Onze flink is gewoon 2 hydrauliek slangen voor de cilinders en thats it
+1
marco2250
@RaHeados als die scheef gaat of te zwaar dan stop die
+1
hebbink
@RaHeados Trioliet heeft een elektrische beveiliging, en dat is drama. Flingk heeft dat niet, en dus ook geen storing
GerbertXL
@hebbink heeft flingk een gelijkloopventiel ertussen zitten dan? Hekamp heeft er een kleine, gekoppelde hydromotor tussen zitten als gelijkloopventiel, gaan ze wel van zingen 😀
2850Johndeere6R
@GerbertXL scheelt een radio aanschaffen 😆
hebbink
@GerbertXL Bij Flingk zitten de slangen direct aan de cilinders, niks geen poespas wat storing kan geven. Ze hebben als optie nog ''Fast open'', dat werkt net als bij Trioliet, dat die de olie van stangzijde bij bodemzijde inperst, zodat hij snel los gaat.

@Deutz-Fahr-Rijder Ik heb een klant die 10 jaar met een Trioliet gevoerd heeft, en regelmatig met lasapparaat verstevigd. Ging ook erg snel in de beveiliging omdat de hele bak verboog, terwijl er gewoon netjes gesneden werd. Ook vaak messen vervangen die ook nog eens niet goedkoop zijn. Messen van Flingk zijn wel 2x zo dik

Met die Flingk kun je rustig een halve hap pakken, gebeurd niks mee, zit veel robuuster in elkaar.
Deutz-Fahr-Rijder
@hebbink ik wil niet zeggen dat ik je niet geloof, maar alles wat je hier omschrijft hebben wij geen last van, pakken vaak zat halve bakken of nog minder en dan komt alle kracht op 1 puntje van de bak en geen centje pijn bij ons gelukkig.
Deutz-Fahr-Rijder
@hebbink drama ja? Vertel, dat is nu echt iets nieuws voor mij.
Hobby boertje
Trioliet heb ik geen ervaring mee. Wij hebben sinds 2018 een vdw. Bevalt opzich goed, maar al wel moeten lassen op een paar plekken. Hebben ook een vdw mestmixer dat is kwalitatief ook niet het meest geweldige ding. Flingk schijnt wel goed te zijn maar heb me laten vertellen dat die wel fijn spul tussen de gaten bij de cillinders door knoeit.
tractorfan.nl/picture/1513705/
+3
hebbink
Hier kun je het verschil in degelijkheid goed zien.

(klik om te vergroten)

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden super , gras , Trioliet , netjes , lomp , Mais , redrock , kuilhapper en ervaring geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
35
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
0