SAMENWERKING: SCANIA BENELUX EN SHELL INSTALLEREN OPENBARE LAADINFRASTRUCTUUR VIA HET SCANIA DEALERNETWERK

Dit gezamenlijke initiatief zal de beschikbaarheid van betrouwbare en kostenefficiënte oplaadmogelijkheden voor vrachtwagens in Nederland vergroten en de overgang naar elektrische trucks in de sector versnellen.


Breda – Scania en Shell Commercial Road Transport delen de ambitie om de zware transportsector te decarboniseren. Ze bundelen hun krachten om openbare snellaadstations met Shell Recharge-laders te bouwen op het Scania dealernetwerk in Nederland, met de potentie om uit te breiden naar de hele Benelux. Deze strategische stap toont de intentie van beide bedrijven om te investeren in oplaadinfrastructuur voor elektrische vrachtwagens en bussen als onderdeel van hun toewijding om de zware transportsector te decarboniseren.


Elektrificatie is een belangrijke ontwikkeling voor commercieel wegvervoer; en met emissievrije zones die naar verwachting tegen 2025 stedelijke logistiek zullen transformeren, zal de vraag naar elektrische voertuigen en oplaadinfrastructuur aanzienlijk toenemen.


Scania Benelux is van plan dit programma te lanceren en zoveel mogelijk Scania-locaties op te nemen, waarbij ze momenteel de volgende selectie overwegen: Alkmaar, Waddinxveen, Emmen, Deurningen, Roosendaal en Zwolle.


Janko van der Baan, MD Scania Benelux: "Zware vloten hebben betrouwbare en kostenefficiënte oplaadmogelijkheden nodig voor batterij-elektrische voertuigen (BEV). De ontwikkeling van dit openbare netwerk stelt vlootbeheerders in staat om elektrische vrachtwagens in een groeiend landschap te exploiteren."

Sandra Geilings, Shell Commercial Road Transport Cluster Manager Benelux en Frankrijk: "Elektrificatie van de zware transportsector is cruciaal voor het decarboniseren van deze industrie. We zijn trots om dit initiatief te ondersteunen met hoogwaardige truck laders en infrastructuurontwerp in Nederland, een markt die vooroploopt in de energietransitie."


De intentie past perfect binnen de filosofie van Scania om hun dienstenportfolio uit te breiden via partnerships met andere toonaangevende bedrijven, zoals Van der Baan uitlegt: "We hoeven niet noodzakelijk eigenaar te zijn van de diensten die we aan onze klanten leveren."

Het bouwen van een emissievrij netwerk op strategische locaties in de Benelux zal baanbrekend zijn voor transportklanten vanwege een baanbrekend element van de operationele opzet met Shell Recharge-laders. Klanten hebben nu de mogelijkheid om de trucklader in te plannen via een cloudgebaseerde boekingstool. Transporteurs die gebruikmaken van Scania's nieuwe Charging Access-platform kunnen ook al de snellaad functie gebruiken.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0