Illustratie van: joop2

Geen water genoeg?

DEN HAAG - De bouw van zo'n 300.000 woningen staat op de tocht omdat ze mogelijk niet op een waterleiding kunnen worden aangesloten. Dat blijkt uit een analyse van De Telegraaf. Demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) erkent dat het 'voor drinkwaterbedrijven spannend is of het gaat lukken om aan de leveringsplicht te blijven voldoen'.

Meer: telegraaf.nl/financieel/942722372/…

Deel dit topic

Reacties

BertK
Belang natuur boven burgers.
+4
labella
Ze zijn knettergek, er is meer dan genoeg water.
weurding
@labella ja, zwembaden leeg laten staan, kunnen veel van drinken😅
jan w
De problemen van het woningtekort worden zo nog lang niet opgelost.
300.000 nieuwbouwwoningen kunnen niet voorzien worden van een wateraansluiting. ( en daardoor niet gebouwd worden.)
labella
@jan w zelf een bronnetje slaan dan.
cjw73
@jan w die extra huisjes komen er toch niet, want er zijn ook geen bouwvakkers.
+1
Grasbaal
Alles loopt in de soep door de regelgeving:

Quote:
volgens Vewin (de vereniging van drinkwaterbedrijven in Nederland) wordt de uitbreiding van het waternet en -productie juist opgehouden door ’juridische en bestuurlijke belemmeringen’. „Wij lopen aan tegen de provincies, die aan zet zijn bij de vergunningsaanvraag. Daarin wordt het belang van drinkwater afgewogen tegen dat van landbouw of natuur. We merken dat provincies de belangen van natuur boven die van drinkwater stellen”, zegt een woordvoerder.
+1
j h p
@Grasbaal Op deze manier sijpelt de natuurwaanzin ook een keer door naar de burgers, hoeft nog niet zo verkeerd te zijn.
Herbert
@Grasbaal ik woon in een gebied dat de afgelopen 10 jaar een nieuw waterwingebied moest worden. Talloze vergaderingen meegemaakt met massa's ambtenaren. Er is water genoeg, gezond verstand ontbreekt helaas bij die het moeten regelen. Hier hebben ze 10 jaar vergooit terwijl het uiteindelijke probleem ook al wel 10 jaar bekend was. In het begin hadden ze 8 potentiële gebieden, en ze gingen met het meest beroerde gebied verder..
richard-de-wolff
En wel datacenter koelen met drinkwater?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's water , bouw , telegraaf , tocht , harbers en den haag geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0